• Business

    David Child (Thomas Cook) στο mononews: «Κανένας κίνδυνος για τα 3 εκατ. τουρίστες που φέρνουμε στην Ελλάδα»

    • Γιώργος Μανέττας


    Καθησυχαστικός για τις δραστηριότητες της Thomas Cook στην Ελλάδα, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται στο διεθνή Τύπο για τη βιωσιμότητα του βρετανικού ταξιδιωτικού κολοσσού, εμφανίζεται ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου, David Child.

    Ο κ. Child, μιλώντας στο mononews.gr, επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα περίπου 3 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένεται να φέρει φέτος η Thomas Cook στη χώρα μας, ενώ κανονικά θα προχωρήσουν και οι εξαγορές που ανακοίνωσε πρόσφατα στην ελληνική αγορά.

    Πρόκειται, για ένα ξενοδοχείο στην Κω, το οποίο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε Casa Cook, ένα από τα ισχυρά brand που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Thomas Cook, και ένα ακίνητο επίσης στην Κω, στο οποίο θα δημιουργήσει το επόμενο «Cooks Club», δυναμικότητας 250 δωματίων και το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει του χρόνου.

    «Δεν βλέπουμε την ώρα να φέρουμε εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και αυτήν την εβδομάδα ανοίγουμε και το νέο μας ξενοδοχείο, το Casa Cook, στα Χανιά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Child ξεκαθαρίζει πως «όλα τα πακέτα διακοπών μας είναι ασφαλισμένα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οδηγία για τα ταξιδιωτικά πακέτα» και υπογραμμίζει πως «έτσι οι πελάτες μας μπορούν να μας εμπιστεύονται απόλυτα στις κρατήσεις που κάνουν για τις διακοπές τους». Προσθέτει επίσης: «Είμαστε υπεύθυνοι για τις διακοπές πάνω από 20 εκατ. ατόμων στο εξωτερικό κάθε χρόνο και αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την ευθύνη που φέρουμε».

    Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Thomas Cook, David Child

    Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT που κάνει λόγο για κίνδυνο κατάρρευσης της Thomas Cook, επικαλούμενο ανάλυση της Citigroup, το στέλεχος υποστηρίζει πως η εταιρεία έχει λάβει «σειρά προληπτικών μέτρων τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει την οικονομική της κατάσταση», ενώ σπεύδει να πει ότι «έχουμε τη στήριξη των πιστωτριών τραπεζών και των μεγάλων μετόχων μας και μόλις την εβδομάδα που πέρασε καταλήξαμε σε συμφωνία για πρόσθετη χρηματοδότηση για την επικείμενη, χαμηλή σε ταμειακές ροές, χειμερινή περίοδο».

    «Έχουμε άφθονους πόρους για να λειτουργήσουμε την επιχείρησή μας και, ταυτόχρονα, ως συνήθως, η ρευστότητά μας συνεχίζει να ενισχύεται όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ