• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι δισεκατομμυριούχοι παππούδες κάνουν χώρο για τη νέα γενιά γυναικών

    • Bloomberg


    Τα διοικητικά συμβούλια των δισεκατομμυριούχων οικογενειών στην Ασία κάνουν χώρο για τις κληρονόμους.

    Η Michelle Li, η 23χρονη εγγονή του Li Ka-shing, του πλουσιότερου ανθρώπου στο Χονγκ Κονγκ, συναντά τον πατέρα και τον θείο της στο διοικητικό συμβούλιο της Chesterfield Realty Inc., μιας οικογενειακής μονάδας της CK Hutchinson Holdings, σύμφωνα με στο Μητρώο Εταιρειών του Χονγκ Κονγκ.

    Είναι μεταξύ των γυναικών τρίτης γενιάς που προορίζονται για την ηγεσία σε μεγάλες εταιρείες που δημιουργήθηκαν από μερικούς από τους πλουσιότερους πατριάρχες του Χονγκ Κονγκ. Αν και ο πατέρας της, Victor Li, πήρε τα ηνία το περασμένο έτος από τον 90χρονο Li Ka-shing ως πρόεδρος των εταιρειών-ναυαρχίδων του ομίλου, ο διορισμός της δείχνει ότι ο σχεδιασμός διαδοχής έχει ήδη ξεκινήσει για την επόμενη γενιά.

    Η απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Sonia Cheng, διαχειρίζεται τον βραχίονα Rosewood Hotels της New World Development Co., που ιδρύθηκε από τον παππού της, Cheng Yu-tung. Η Kristine Li, η μεγαλύτερη εγγονή του μεγιστάνα των ακινήτων Lee Shau Kee, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είναι αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Henderson Land Development Co.

    Γυάλινη οροφή

    «Αυτές οι γυναίκες έχουν πολλά να συνεισφέρουν και μπορούν να εξελιχθούν σε καλά πρότυπα αν αναλάβουν την ηγεσία» δήλωσε η Petula Ho, καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνικής εργασίας και κοινωνικής διοίκησης του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, όπου 2 από τους 10 καθηγητές είναι γυναίκες. «Αλλά αυτό είναι πολύ μονόπλευρο ταξικά και προέρχονται από πραγματικά πλούσιες οικογένειες. Για άλλες, η γυάλινη οροφή είναι πολύ πραγματική. Το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να είναι ανδροκρατούμενο».

    Στην Κίνα, όπου περιουσίες δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα, ο έλεγχος μόλις τώρα αρχίζει να παραδίδεται στη δεύτερη γενιά, πολλές από τις οποίες είναι γυναίκες.

    Η Yang Huiyan, συμπρόεδρος της Country Garden Holdings Co., ήταν μόλις 23 ετών το 2005, όταν κληρονόμησε το μερίδιο του πατέρα της στην κτηματομεσιτική εταιρεία. Η απόφοιτος του πανεπιστημίου Ohio State University έχει σήμερα περιουσία 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Κίνας, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, την κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

    Η Theresa Tse, απόφοιτος του Wharton School of Business του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ήταν 22 ετών το 2015, όταν έγινε πρόεδρος της Sino Biopharmaceuticals Corp. του πατέρα της. Το μερίδιό της ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Perenna Kei, 28 ετών, προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Logan Property Holdings το 2010. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πατέρα της Kei Hoi Pang.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Τι θα κάνει η Ελλάδα τα χρήματα που θα βγάλει από τις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πώς τα drones θα αλλάξουν τον κλάδο των logistics

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   «Χαράτσι» 300 ευρώ για 1 εκατομμύριο επαγγελματίες από την αύξηση του κατώτατου



    ΣΧΟΛΙΑ