• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η αγορά ακινήτων της Βρετανίας μπορεί να σημειώσει βουτιά 12%, προειδοποιεί η Aviva


    Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπει ζοφερές στιγμές για την αγορά real estate.

    Ο ασφαλιστικός γίγαντας Aviva Plc αναμένει ότι οι τιμές των κατοικιών θα μειωθούν κατά 12% και των εμπορικών ακινήτων θα υποχωρήσουν κατά 15% λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, όπως ανέφερε την Πέμπτη. Μία ελαφρώς πιο ενθαρρυντική πρόβλεψη, κάνει λόγο για μακροπρόθεσμη αύξηση των τιμών των σπιτιών μετά τη βουτιά.

    Η πανδημία απειλεί τις αξίες των ακινήτων, καθώς οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και η ανεργία αυξήθηκε. Το ποσό των ενοικίων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε απότομα τον Μάρτιο και είναι πιθανό να μειωθεί περαιτέρω, καθώς η κυβέρνηση περιόρισε τις δυνατότητες των ιδιοκτητών να εκδιώξουν τους ενοικιαστές.

    Η πλατφόρμα περιουσιακών στοιχείων της Aviva, η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις σε ακίνητα και υποδομές, διαχειρίστηκε 45 δισεκατομμύρια στερλίνες (55 δισεκατομμύρια δολάρια), από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

    Η ασφαλιστική επισήμανε επίσης, ότι αναμένει να πληρώσει περίπου 160 εκατομμύρια λίρες σε αξιώσεις που σχετίζονται με την Covid-19.

    Οι ασφαλιστικές εταιρείες  αναμένουν ζημίες τουλάχιστον 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος ως αποτέλεσμα του ιού, σύμφωνα με τον Lloyd’s του Λονδίνου. Έχουν ήδη αρχίσει να υποβάλλονται αποζημιώσεις που προέκυψαν από τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων και τις ακυρώσεις εκδηλώσεων και εταιρείες όπως οι Allianz SE, Munich Re και Swiss Re AG, έχουν προειδοποιήσει ότι τα κέρδη τους θα μειωθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ