• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η άγνωστη κινεζική εταιρεία smartphones με την IPO που είναι διπλάσια από την αποτίμηση της Apple

    • Bloomberg


    Η Shenzhen Transsion Holdings, μία κινεζική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων που είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη εκτός της Αφρικής, έχει τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της στο διπλάσιο της αποτίμησης της Apple.

    Η Transsion, της οποίας τα κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν σε πωλήσεις τα smartphones iPhone και Galaxy στην Αφρική, θα εισαχθεί στον δείκτη Star Board της Σαγκάης, στα πρότυπα του δείκτη Nasdaq, ορίζοντας την αρχική δημόσια προσφορά της στα 35,15 γιουάν ανά μετοχή, υποδηλώνοντας έναν πολλαπλασιαστή της τιμής έναντι προηγούμενων κερδών της εταιρείας της τάξεως του 42,8, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

    Αυτό συγκρίνεται με 18,98 για την Apple και 9,92 για την ανταγωνίστρια Samsung Electronics , σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Η κινεζική κατασκευάστρια smartphones Xiaomi διαπραγματεύεται σε 17,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της για τα επόμενα τέσσερα τρίμηνα.

    Οι πλούσιες αποτιμήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο στον Star Board, όπου οι ρυθμιστικές αρχές απέσυραν ένα άγραφο ανώτατο όριο αποτίμησης για εταιρείες που εισάγονται, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κάποιους θεαματικούς πολλαπλασιαστές. Η Shenzhen Chipscreen Biosciences  έκανε ρεκόρ στον τεχνολογικό δείκτη με μια τιμή αρχικής δημόσιας προσφοράς που αντιπροσώπευε έναν πολλαπλασιαστή έναντι κερδών της τάξεως του 467,51.

    Από την ίδρυση της μάρκας Tecno Mobile το 2006, ο ιδρυτής Zhu Zhaojiang έχει ηγηθεί μιας επέκτασης που τώρα φέρεται να της έχει αποφέρει μερίδιο αγοράς 48,7% στην Αφρική, σύμφωνα με προηγούμενα έγγραφα. Η Transsion διένειμε 94.440.000 κινητά τηλέφωνα στην Αφρική το 2018, σε σύνολο 124 εκατ. αποστολών παγκοσμίως.

    Οι εξαιρετικά υψηλές αποτιμήσεις στην αγορά Star Board έχουν συνεχιστεί με εξίσου αυξημένα κέρδη. Από τότε που ξεκίνησε στα μέσα του τρέχοντος έτους, 29 εταιρείες έχουν εισαχθεί με μέση αύξηση της τάξεως του 150% από τις τιμές των αρχικών δημόσιων προσφορών τους, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ