• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Hyundai: Κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη της επταετίας – Αγκάθι η έλλειψη ημιαγωγών

    • Bloomberg

    Gang Hyun Seo, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Hyundai


    Η Hyundai Motor εμφάνισε τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων επτά ετών, λόγω των αυξημένων πωλήσεων των πολυτελών αυτοκινήτων Genesis και των ηλεκτρικών οχημάτων Ioniq 5. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών μπορεί να επηρεάσει τις παραδόσεις του τρίτου τριμήνου.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,89 τρισεκατομμύρια γουάν (1,64 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από 590 δισεκατομμύρια γουάν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα – παρουσιάζοντας το καλύτερο δεύτερο τρίμηνο από το 2014, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

    Τα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας, διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 1,9 τρισ. γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

    Καθώς όλες οι χώρες από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Γαλλία, προσπαθούν να καταργήσουν σταδιακά τα αυτοκίνητα με ορυκτά καύσιμα, η Hyundai ακολουθεί τους διεθνείς ανταγωνιστές της, όπως η Volkswagen, και στρέφεται σε οχήματα χαμηλών εκπομπών. Ξεκίνησε τις πωλήσεις του ηλεκτρικού οχήματος Ioniq 5 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ φέτος και σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 12 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.

    Η έλλειψη ημιαγωγών

    Η Hyundai διέκοψε προσωρινά την παραγωγή στα εργοστάσιά της παγκοσμίως, εν μέσω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών. Για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο, μείωσε την παραγωγή λιγότερο δημοφιλών μοντέλων όπως τα Sonata sedans. Το υψηλότερο κόστος πρώτων υλών, όπως το καουτσούκ και ο χάλυβας, αναμένεται επίσης να επηρεάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    «Οι διακοπές στην παραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν κάποια επίδραση στις πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο λόγω του χαμηλότερου αποθέματος», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Gang Hyun Seo, σε τηλεφωνική κλήση με τους αναλυτές. “Οι τιμές των πρώτων υλών αυξάνονται και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο”.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους άνοδο 19%, έναντι κερδών 13% του δείκτη Kospi, στη Σεούλ.

    Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 73% το τρίμηνο συγκριτικά με ένα χρόνο πριν, ενώ οι ευρωπαϊκές πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν. Στη Νότια Κορέα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11%.

    Στο μεταξύ, η Kia, μονάδα της Hyundai Motor, σημείωσε ρεκόρ λειτουργικών κερδών 1,49 τρισεκατομμυρίων γουάν το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα κέρδη 145,2 δισεκατομμυρίων γουάν πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 1,31 τρισ. γουάν, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Η μετοχή της Kia καταγράφει κέρδη 40% από τις αρχές του έτους.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ