• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H Deutsche Bank επιταχύνει το κλείσιμο καταστημάτων για να εξοικονομήσει κόστος

    • Bloomberg
    Manfred Knof, CEO Commerzbank

    Manfred Knof, CEO Commerzbank


    Η Deutsche Bank AG επιδιώκει να επιταχύνει τις περικοπές στο γερμανικό δίκτυο καταστημάτων λιανικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Διευθύνοντος Συμβούλου της Christian Sewing, να μειώσει το κόστος.

    Η έκταση των περικοπών εξαρτάται εν μέρει από τα αποτελέσματα ενός πιλοτικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο εξυπηρετεί πελάτες από τα δύο εγχώρια εμπορικά σήματα λιανικής που διαθέτει στον ίδιο κλάδο, Deutsche Bank και Postbank, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Μερικά στελέχη αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επιτυχία του τεστ, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

    Το τμήμα λιανικής της γερμανικής τράπεζας βρίσκεται υπό πίεση για να μειώσει το κόστος, αφού ο επικεφαλής του Manfred Knof δεσμεύτηκε να εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει ανακοινώσει ο Sewing, συρρικνώνοντας βασικά τμήματα της τράπεζας έως το τέλος του 2022. Μέσω κλεισίματος ή συρρικνώσεων, θα υπάρξει από τα υποκαταστήματα μείωση κόστους περίπου 200 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο Knof.

    «Συνεχίζουμε να προσαρμόζουμε το δίκτυο καταστημάτων μας όπως κάναμε πάντα», δήλωσε εκπρόσωπος μέσω email. “Δεν σχεδιάζουμε πρόγραμμα για το κλείσιμο καταστημάτων πέρα ​​από αυτό”.

    Η Deutsche Bank έχει ήδη μειώσει κατά περίπου 400 τα γερμανικά καταστήματα της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πλέον διαθέτει περίπου 1.300, εκ των οποίων περίπου 500 είναι υποκαταστήματα της Deutsche Bank και τα υπόλοιπα της Postbank.

    Η Deutsche Bank εξαγόρασε την Postbank το 2010, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισε να την ενσωματώνει. Ως αποτέλεσμα, ο Knof επικεντρώνεται επί του παρόντος στην μείωση του προσωπικού και των επικαλύψεων στον τμήμα πληροφορικής. Η τράπεζα το Μάιο διέλυσε τη νομική οντότητα που διαχώριζε τα περιουσιακά στοιχεία της Postbank από αυτά της Deutsche Bank, δίνοντας στον Knof έναν ακόμη έναυσμα για να προχωρήσει σε περικοπές.

    Άλλες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο επικεφαλής λιανικής περιλαμβάνουν την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων τρίτων. Πρόσφατα ζήτησε προσφορές για μακροπρόθεσμη συμφωνία διανομής προϊόντων ασφάλισης με τη Zurich Insurance Group AG, ανέφεραν πληροφορίες.



    ΣΧΟΛΙΑ