• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Google και Sanofi ενώνουν τις δυνάμεις τους

    • Bloomberg


    Η Google της Alphabet Inc. θα συνεισφέρει τις δυνατότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη και το cloud computing σε μια νέα συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Sanofi.

    Το έργο στοχεύει στην επιτάχυνση της ανακάλυψης νέων φαρμάκων, στην αύξηση της κατανόησης του ποιες θεραπείες αποδίδουν για τους ασθενείς και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών της Sanofi, ανέφερε η γαλλική φαρμακοβιομηχανία σε δήλωσή της την Τρίτη. Οι εταιρείες δεν έδωσαν οικονομικές λεπτομέρειες.

    Η συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη της αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανιών της τεχνολογίας και της υγείας. Φαρμακοβιομηχανίες όπως η Sanofi συνεργάζονται με ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη, προσλαμβάνουν επιστήμονες δεδομένων ή ακόμα και εξαγοράζουν νέες τεχνολογικές startups σε μια προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες και πιο αποδοτικές καθώς αυξάνονται οι δαπάνες.

    Η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στη Sanofi να παρουσιάσει πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη θεραπεία, ανέφερε η εταιρεία. Η φαρμακοβιομηχανία και η Google σκοπεύουν επίσης να εφαρμόσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψουν τις πωλήσεις και να βελτιώσουν τις προσπάθειες σε μάρκετινγκ και εφοδιασμό.



    ΣΧΟΛΙΑ