• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Το ράλι των ευρωπαϊκών αγορών δεν έχει τελειώσει

    • Bloomberg

    Σάρον Μπελ, αναλύτρια Goldman Sachs


    Το ράλι ρεκόρ των ευρωπαϊκών μετοχών έχει μέλλον, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs.

    Ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων, ανθεκτικής ανάκτησης κερδών και φθηνών αποτιμήσεων θα οδηγήσει σε συνολική απόδοση 13% τον δείκτη Stoxx Europe 600 το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

    «Διατηρούμε θετικό outlook για τις ευρωπαϊκές μετοχές για το 2022», ανέφεραν την Πέμπτη σε σημείωμα οι αναλυτές, με επικεφαλής τη Σάρον Μπελ. «Παρά τις αποδόσεις ρεκόρ, οι μετοχές της Ευρώπης φαίνονται τώρα φθηνότερες από ό,τι στην αρχή του 2021» και «έχουν καλή αποτίμηση σε σχέση με αυτές των ΗΠΑ και εξαιρετική αξία έναντι άλλων περιουσιακών στοιχείων».

    Goldman Sachs expects 13% total return for European stocks in 2022

    Discount σε σχέση με τις ΗΠΑ

    Ακόμη και μετά τα πολυάριθμα ρεκόρ και την άνοδο κατά 21% φέτος, οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται με μεγάλο discount σε σχέση με την αγορά των ΗΠΑ. Οι μετοχές της περιοχής επωφελήθηκαν από το άνοιγμα της οικονομίας, χάρη στην έντονη έκθεσή τους σε κυκλικούς τομείς, όπως οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Ο Stoxx Europe 600 θα μπορούσε να βαδίζει προς την καλύτερη χρονιά του από το 2009, με βάση τις ετήσιες αποδόσεις, με κέρδη σχεδόν 25%, ξεπερνώντας την άνοδο 23% που είχε σημειώσει το 2019. Ο στόχος της Goldman Sachs στο τέλος του 2022 για το συγκεκριμένο δείκτη είναι 530 μονάδες.

    Τα ευρωπαϊκά κέρδη ήταν ανθεκτικά στον αυξανόμενο πληθωρισμό και στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Goldman. Η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα επιβραδυνθεί σημαντικά το επόμενο έτος στο 6% από τη φετινή έκρηξη άνω του 60%, υποστήριξαν.

    Όσον αφορά την έκθεση στους κλάδους, οι αναλυτές συνιστούν μια πιο επιλεκτική προσέγγιση το 2022.

    Εκτός από την τεχνολογία, επιλέγουν τις κυκλικές βιομηχανίες όπως οι τράπεζες, η ενέργεια και οι βιομηχανίες, ενώ ο κλάδος υγείας αποτελεί το κύριο αμυντικό τους παιχνίδι. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται επίσης να επωφεληθούν από τις αυξανόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες και τη δημοσιονομική τόνωση, επισήμαναν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ