• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Μετά τις εκλογές το ενδιαφέρον των αγορών θα επιστρέψει στο εμβόλιο

    • Bloomberg
    Goldman Sachs

    Goldman Sachs


    Οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και ενδέχεται να μετατοπίσουν την ενδιαφέρον τους στην πρόοδο που πραγματοποιείται αναφορικά με το εμβόλιο κατά του Covid-19 και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσαν αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc.

    «Η πιθανή ανακοίνωση ειδήσεων σχετικά το εμβόλιο κατά τις επόμενες εβδομάδες, μπορεί να είναι το επόμενο σημαντικό γεγονός που θα καθορίσει το ρίσκο των αγορών”, έγραψαν οι αναλυτές Dominic Wilson και Vickie Chang σε σημείωμα τους την Κυριακή. Τα νέα για την κυκλοφορία ενός εμβολίου σύντομα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «ουσιαστική» ανοδική πορεία από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, υποστήριξαν.

    Οι βασικοί δείκτες μετοχών ενδέχεται να ανέβουν και ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe να υποχωρήσει αποτυπώνοντας τις ειδήσεις για έναν ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό άμεσα, πρόσθεσαν. Παράλληλα επισήμαναν ότι προβλέπουν αδυναμία του δολαρίου, αυστηρότερα πιστωτικά περιθώρια και αύξηση των αποδόσεων του Δημοσίου, σε αυτό το σενάριο.

    Οι μετοχές διεθνώς κατέγραψαν νέο ρεκόρ τη Δευτέρα εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, αν και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε μέχρι στιγμής να δεχθεί την ήττα του. Ταυτόχρονα, η πανδημία κορυφώνεται, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ανακάλυψη του εμβολίου για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας.

    Εκτός από τα αναμενόμενα κέρδη για τις μετοχές, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι τα δολάρια Καναδά και Αυστραλίας θα ωφεληθούν περισσότερο στις αγορές συναλλάγματος.

    Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων αντικατοπτρίζουν την πιθανότητα ελαφρώς πάνω από 50% που υπάρχει για την έγκαιρη έγκριση εμβολίου, ενώ τυχόν σημαντικές καθυστερήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “κίνδυνο υποχώρησης”, δήλωσαν.

    Η Goldman Sachs μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία αξίας $60 δισ. στη Γερμανία λόγω Brexit

    Ζοφερές προβλέψεις από Goldman Sachs και Morgan Stanley: Στο -2,3% το ΑΕΠ της ευρωζώνης στο δ΄ τρίμηνο 2020, από εκτιμήσεις για +2,2%

    Πάνος Δάντης (Certified Analyst): Γιατί είναι θετική για Ελλάδα, Ευρώπη και αγορές η εκλογή Μπάιντεν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ