• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γνωστό πολυκατάστημα στρέφεται στην ενοικίαση ρούχων και στη second hand αγορά

    • Bloomberg


    Το πολυκατάστημα Selfridges & Co. στρέφεται στην ενοικίαση ειδών μόδας, με στόχο να προσελκύσει το νεανικό κοινό και τους πελάτες με περιβαλλοντική συνείδηση, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Το πολυκατάστημα που διαθέτει είδη πολυτελείας, συνεργάστηκε με την HURR, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ μόδας, για να προσφέρει μέσω αυτής 100 είδη από περισσότερα από 40 εμπορικά σήματα, προς ενοικίαση για έως και 20 ημέρες κάθε φορά.

    Τα Selfridges σχεδιάζουν επίσης να πουλήσουν μια συλλογή vintage ρούχων για χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αξιοποιώντας τη συνεργασία που έχουν από πέρυσι με την εταιρεία online πώλησης ρούχων second hand, Vestiaire Collective . Οι αγοραστές μπορούν επίσης να πουλήσουν μεταχειρισμένα αξεσουάρ στο κατάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου.

    Η αυξανόμενη ανησυχία των καταναλωτών για τις οικολογικές επιπτώσεις της μόδας έχει κινητοποιήσει αρκετές εταιρείας λιανικής που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ζήτηση για ενοικίαση και αγορά μεταχειρισμένων ειδών.

    Ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Depop και η Poshmark Inc., είναι κυρίαρχοι στην πώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων μέσω διαδικτύου. Πέρυσι στις ΗΠΑ, τα πολυκαταστήματα Macy’s και JC Penney υπέγραψαν συνεργασίες με την ThredUP Inc., μια εταιρεία μεταπώλησης με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο.

    Η Zalando SE λανσάρει μια σειρά μεταχειρισμένων ρούχων στην ιστοσελίδα της, φέτος. Ο David Schroeder, οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας λιανικών online πωλήσεων, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες να πουλήσουν τα ρούχα τους στην Zalando.

    Η νέα κίνηση των Selfridges αποτελεί μέρος των σχεδίων της εταιρείας λιανικής για μείωση του περιβαλλοντικού του αντίκτυπου, στα οποία περιλαμβάνεται και η δέσμευση να γίνει ουδέτερη  από άνθρακα έως το 2050.

    Ο κορωνοϊός έχει διαφοροποιήσει τον «κύκλο κατανάλωσης με τρόπο που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Anne Pitcher. Ως αποτέλεσμα, είπε, τα Selfridges πρέπει να «αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αγορές».

    Το Selfridges είναι πιο γνωστό για το τεράστιο εμπορικό του κατάστημα στην Oxford Street του Λονδίνου, αλλά διαθέτει επίσης καταστήματα στο Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ και ένα διαδικτυακό τμήμα. Τον περασμένο μήνα, τα πολυκαταστήματα που ανήκουν στην οικογένεια Weston, ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν κατά 14% το εργατικό δυναμικό τους, περίπου 450 θέσεις εργασίας, καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από τις απώλειες που επέφερε το lockdown λόγω της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ