• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Gilead: «Αποκαλυπτήρια» για το κόστος του remdesivir – Πόσο θα πωλείται το φάρμακο

    • Bloomberg


    Στα 390 δολάρια το φιαλίδιο θα χρεώνει η Gilead Sciences το φάρμακο για τον νέο κορονοϊό, remdesivir (ρεμβδεσιβίρη).

    Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος μιας τυπικής πενθήμερης θεραπείας με το συγκεκριμένο σκεύασμα θα είναι γύρω στα 2.340 δολάρια.

    Η τιμή αυτή, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, θα είναι εκείνη που θα χρεώνει στην Αμερική, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, ώστε να έχουν όλοι οι ασθενείς πρόσβαση στο φάρμακο.

    Η τιμή των 390 δολαρίων ανά φιαλίδιο είναι, ωστόσο, αποκλειστικά για κρατικούς φορείς. Όταν η εταιρεία αρχίσει να διαθέτει ευρύτερα το φάρμακο, η τιμή για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και άλλους εμπορικούς πελάτες στις ΗΠΑ θα είναι 520 δολάρια ανά φιαλίδιο ή 3.120 δολάρια για πενθήμερη θεραπεία.

    Η τιμή στην οποία θα διατεθεί το remdesivir είναι σημαντικό, καθώς θα ορίσει ενδεχομένως και το επίπεδο κόστους και άλλων, μελλοντικών φαρμάκων για την Covid-19.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πενθήμερης θεραπείας χρησιμοποιούνται έξι φιαλίδια remdesivir.  Όμως, υπάρχουν και κάποιοι ασθενείς που χρειάζονται 10 ημέρες θεραπεία, ή 11 φιαλίδια, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος της θεραπείας στα 4.290 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ