• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί βούλιαξε η πιο hot μετοχή του 2018

    • Bloomberg


    Τα χρηματιστήρια εκδικούνται. Η μετοχή της Celltrion, (δείτε εδώ την τιμή της μετοχής τώρα από το Bloomberg με το οποίο το mononews έχει στρατηγική συνεργασία)  της άγνωστης μέχρι πρότινος νοτιοκορεατικής βιοτεχνολογικής εταιρείας, ήταν η πιο «hot» μετοχή στις αρχές του 2018, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 185% , ξεπερνώντας σε όγκο συναλλαγών ακόμα και εταιρείες – μαμούθ, όπως η Tesla και η Citigroup. Όλα αυτά μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η μετοχή άλλαξε απότομα πορεία, υποχωρώντας κατά 20% από τα υψηλά της στις 20 Ιανουαρίου, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου και την έκθεση της Deutsche Bank η οποία άσκησε κριτική στα λογιστικά της εταιρείας. Κι αυτό απ’ ότι φαίνεται είναι μόνο η αρχή. Πολλοί θεσμικοί αναλυτές στη Σεούλ έχουν προειδοποιήσει ότι το ράλι της μετοχής είναι αδικαιολόγητο.

    Να σημειωθεί ότι η μετοχή διαπραγματεύεται, ακόμα και μετά την πτώση, κατά 100 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ενώ κατά μέσο όρο οι μετοχές στον χρηματιστηριακό δείκτη Kospi διαπραγματεύονται κατά 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη.

    Σύμφωνα με την DB η μετοχή της μπορεί να καταγράψει πτώση έως και 70%.

    «Βλέπω νοικοκυρές να μιλούν για τη μετοχή της Celltrion. Αυτό είναι ξεκάθαρο σημάδι “φούσκας” σε μια μετοχή» σχολιάζει ο Γιουνκ Σουν Χαν, fund manager στην Shinhan BNP Paribas Asset Management.



    ΣΧΟΛΙΑ