• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    General Electric: Ανάκαμψη και προβλέψεις για αύξηση ταμειακών ροών

    • Bloomberg

    Larry Culp, CEO General Electric


    Εκτίναξη των ταμειακών ροών από τις βιομηχανικές δραστηριότητες προβλέπει για το νέο έτος η General Electric, εξέλιξη που θα συμβάλει στην επίτευξη της προσπάθειας του CEO της εταιρείας, Larry Culp για ανάκαμψη.

    Ειδικότερα, η ελεύθερη ταμειακή ροή από τις βιομηχανικές δραστηριότητες θα διαμορφωθεί από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, δήλωσε η GE την Τρίτη. Οι αναλυτές περίμεναν 2,57 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι προοπτικές αυτές είναι ιδιαίτερα θετικές για την προσπάθεια του Culp να πετύχει την αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε πριν από την πανδημία, όταν η GE προσπαθούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Η εταιρεία δημιούργησε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βιομηχανικές ελεύθερες ταμειακές ροές το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 2,8 δισ. δολάρια.

    «Το τέταρτο τρίμηνο σηματοδότησε μια ισχυρή εισροή ελεύθερων ταμειακών ροών σε μια δύσκολη χρονιά, αντανακλώντας τα αποτελέσματα των καλύτερων λειτουργιών καθώς και των ισχυρών και βελτιωμένων παραγγελιών στην ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Culp.

    Η μετοχή της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 7,6% και διαμορφώθηκε στα 11,83 δολάρια λίγο πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος υποχώρησε κατά 6,1% στο 12μηνο που έληξε τη Δευτέρα, έναντι κερδών 5,5% του δείκτη S&P για τις αμερικανικές βιομηχανικές εταιρείες.

    Επίσης, η GE επαναδιατύπωσε την οδηγία για τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους, προβλέποντας προσαρμοσμένα κέρδη 15 σεντς έως 25 σεντ ανά μετοχή.

    Μπαράζ δημόσιων προσφορών (IPO) στην Ευρώπη – Ποιες εταιρείες αναζητούν κεφάλαια από τις αγορές

    Διπλό deal στον κλάδο ένδυσης: Asos και Boohoo εξαγοράζουν Topshop και Debenhams

    To CVC Capital ξαναχτυπά: Προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά τμήματος της εταιρείας καλλυντικών Shiseido

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ