• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Fundstrat Global Advisors: Tο Bitcoin μπορεί να χρειαστεί μήνες για να ανακάμψει

    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Bitcoin βρίσκονται σε δύσκολη καμπή μετά από τη δραματική υποχώρηση που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα και μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ανακάμψει, αναφέρει η Fundstrat Global Advisors LLC.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα  διαπραγματεύεται περίπου 40% κάτω από το υψηλό που κατέγραψε στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά από μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη πτώση που κατέγραψε μεταξύ 12 και 13 Μαρτίου, όταν έχασε περισσότερα από 3.000 δολάρια σε περίπου 16 ώρες. Τώρα έχει διασπάσει την στήριξη των 2.015-2.020 δολαρίων, με την τεχνική του εικόνα να θεωρείται άκρως αρνητική, σύμφωνα με τον αναλυτή Rob Sluymer. Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που όλα τα περιουσιακά στοιχεία, από τις μετοχές μέχρι τα ομόλογα και τα νομίσματα, αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε η παγκόσμια ανάπτυξη από τον κορονοϊό.

    Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων την προηγούμενη εβδομάδα αντικατοπτρίζει τον πανικό που έχει κυριεύσει όλους τους επενδυτές, είτε έχουν αμυντική στρατηγική  (ομόλογα και χρυσός) είτε όχι (μετοχές), γράφει ο Sluymer σε σημείωμα του. “Χαμηλότερα υψηλά και ακόμη χαμηλότερα χαμηλά, έχουν καταστήσει το Bitcoin δυνητικά ευάλωτο σε μακροπρόθεσμη βάση.”

     

    Bitcoin has experienced more volatility than usual in recent days

    Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι τόσο θλιβερή και καταστροφική, είπε ο Sluymer. Το Bitcoin έχει κρατηθεί πάνω από το μέσο όρο των 200 εβδομάδων, επίπεδο το οποίο ο ίδιος θεωρεί σημαντικό μακροπρόθεσμο επίπεδο στήριξης για τις περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και αποδείχθηκε ισχυρό για τα κρυπτονομίσματα τόσο στο 2015 όσο και στο 2018.

    “Για τώρα, τεχνικά, θα δώσουμε και πάλι στο Bitcoin το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι πιθανόν θα χρειαστεί μήνες προσπάθειας για να αποκαταστήσει τις τεχνικές ζημιές που ισχύουν τώρα”, ανέφερε.

    Bitcoin has held at its 200-week moving average, Fundstrat says

    Η κίνηση των τιμών έχει γίνει πιο θετική αυτή την εβδομάδα, με το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα να ξεπερνά το επίπεδο των 6.000 δολαρίων.

    “Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον αγορών κάτω από τα 5.000 δολάρια, όπως μπορεί να φανεί και δείχνει σαφώς την εξάντληση των πωλητών”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Σιγκαπούρης στην εταιρεία Luno.

    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 6.500 δολάρια πριν αρχίσει να σημειώνει διακυμάνσεις μεταξύ των 3.000 και 6. 000 δολαρίων, μέχρι το επόμενο ξέσπασμα των “ταύρων”.



    ΣΧΟΛΙΑ