• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εξανεμίστηκαν 135 δισ. δολάρια από τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη στη σκιά της Evergrande

    • Bloomberg

    Jeff Bezos, Elon Musk


    Η βουτιά που σημείωσαν τα διεθνή χρηματιστήρια υπό τους φόβους χρεοκοπίας του κινεζικού ομίλου Evergrande έπληξε τις μεγαλύτερες περιουσίες του πλανήτη, με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους να χάνουν την Δευτέρα συνολικά 135 δισ. δολάρια.

    Ο Elon Musk της Tesla κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς η αξία της περιουσίας του μειώθηκε κατά 7,2 δισ. δολάρια και διαμορφώθηκε στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Ακολούθησε ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon με έδρα το Σιάτλ, που έχασε 5,6 δισ. δολάρια, με τη περιουσία του να μειώνεται στα 194,2 δισ. δολάρια.

    Tesla CEO Elon Musk Testifies In SolarCity Trial

    Η κρίση στην Evergrande, την πιο χρεωμένη εταιρεία κατασκευής ακινήτων της Κίνας, και η νομική καταστολή της αγοράς real estate στη χώρα προκάλεσε φόβους για πιθανή μετάδοση της οικονομικής κρίσης. Οι αγορές αντέδρασαν επίσης στην προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν για οικονομική καταστροφή εάν οι νομοθέτες αποτύχουν να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.

    Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο.

    Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande, Hui Ka Yan, συνέχισε την απότομη κατρακύλα του στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου του Bloomberg, καθώς οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Η περιουσία του ανέρχεται τώρα στα 7,3 δισ. δολάρια, έναντι του υψηλού των 42 δισ. δολαρίων το 2017.

    China Evergrande Group Annual Earnings News Conference
    Hui Ka Yan

    Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες του δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Οι δισεκατομμυριούχοι Lee Shau-Kee, Yang Huiyan, Li Ka-Shing και Henry Cheng έχασαν συνολικά περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

    Ο Colin Huang, ο ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo, έχει χάσει 29,4 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των 2,3 δισ. δολαρίων που απώλεσε τη Δευτέρα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ