ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωαγορές: Χωρίς τέλος το καλύτερο ανοδικό σερί στην ιστορία του FTSE 100 – Άλμα άνω του 2% για DAX και CAC 40
Στο κόκκινο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για την ταραχή στην αγορά ακινήτων στην Κίνα λόγω της πιθανής χρεοκοπίας της κινεζικής Evergrande.
Η κατασκευαστική Evergrande έχει μπει σε φάση διαχείρισης κρίσης: προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της. Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έκλεισαν με απώλειες κοντά στο 4%.
O FTSE 100 έκλεισε στις 6.903,91 μονάδες με απώλειες -0,86%, ο DAX στις 15.132,06 με απώλειες -2.31% και ο CAC 40 στις 6.455,81 με απώλειες -1,74%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 25.048,26 μονάδες με πτώση -2,57% ενώ στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.655,40 με απώλειες -1,20%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 454,12 μονάδες με απώλειες -1,67%.
Από τις μετοχές του δείκτη ξεχώρισε η International Consolidated Airlines Group S.A. με άνοδο 11,16% και η Astrazeneca με άνοδο 6,15%. Άνοδο 5,53% και για τη μετοχή της Lufthansa.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Attica Bank: Νέος Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Ψηφιακής Τραπεζικής, ο Χάρης Μυγδάλης
- Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το 21ο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Λιμένων
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Οι επόμενες κινήσεις της Πολιτείας, οι θέσεις των ασθενών και τα ερωτήματα
- Πάπας Φραγκίσκος: Η τελευταία του επιθυμία – Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
