• ΑΓΟΡΕΣ

    ΜακΚόνελ: Ενθαρρυντικά σημάδια για επίτευξη συμφωνίας πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης

    • NewsRoom

    Senate Majority Leader Mitch McConnell of Ky., replaces his face mask after speaking at news conference after attending a Republican luncheon, Tuesday, July 21, 2020, on Capitol Hill in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin)


    Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ, ανέφερε ότι βλέπει «ενθαρρυντικά σημάδια» για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας της χώρας με τους Δημοκρατικούς.

    Ομάδα γερουσιαστών και βουλευτών είχαν προτείνει προ ημερών πακέτο τόνωσης ύψους 908 δισ. δολαρίων, με τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας να αντιπροτείνουν πακέτο περί το ύψος των 500 δισ. δολ.

    Οι συζητήσεις διεξάγονται εδώ και μήνες και αρχικά οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι ελέγχουν το έτερο σώμα του Κογκρέσου, Βουλή των Αντιπροσώπων, πρότειναν πακέτο της τάξης των 2,2 τρισ. δολ., ενώ ο Λευκός Οίκος του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε φθάσει να δεχθεί ακόμη και πακέτο ύψους 1,8 δισ. δολ.

    Οι παραπάνω προτάσεις, ωστόσο, “σκάλωσαν” στους δημοσιονομικά συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας, που φοβούνταν την εκτίναξη του δημοσίου χρέους της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραμπ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γουισκόνσιν προσέφυγε το επιτελείο του αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα

    Τζο Μπάιντεν: Επιβεβαίωση την επιλογή της Τζάνετ Γέλεν για το υπουργείο Οικονομικών – Τα μέλη του οικονομικού επιτελείου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ