• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αισιόδοξη για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων η BNP Paribas


    Αισιόδοξος για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων αυτό το τρίμηνο εμφανίζεται ο μεγαλύτερος διαχειριστής εταιρικών ομολόγων στην Ευρώπη, αν και πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε έκδοση ομολόγων θα έχουν μικρότερα χρονικά περιθώρια να πουλήσουν τα ομόλογά τους εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας.

    «Η δραστηριότητα ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά», ίσως μάλιστα ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», δηλώνει στο Bloomberg ο Giulio Baratta, επικεφαλής για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής της BNP Paribas. Και αυτό γιατί, όπως λέει, το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά με αρκετές εκδόσεις που βρίσκονται μεν στα σκαριά από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά δεν έχουν προχωρήσει.

    Οι έντονες διακυμάνσεις που επικράτησαν στις αγορές το προηγούμενο διάστημα συνέβαλαν στη διεύρυνση των spreads και το χειρότερο άνοιγμα τριμήνου από το 2011 για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Και δεδομένης της αύξησης της αβεβαιότητας για τις συνθήκες που επικρατούν, οι ομολογιακές εκδόσεις αυτήν την περίοδο πρέπει να αξιολογούνται πιο συχνά, υποστηρίζει ο Baratta.



    ΣΧΟΛΙΑ