• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επεκτείνεται το απαγορευτικό για τα κρουαζιερόπλοια για τουλάχιστον 100 ακόμη ημέρες

    • Bloomberg
    κορονοϊός


    Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών επέκτεινε την απαγόρευση απόπλου για όλα τα κρουαζιερόπλοια, για τουλάχιστον 100 ημέρες ακόμη- ή μέχρι η πανδημία να μην θεωρείται τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία.

    Το CDC ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 100 κρουαζιερόπλοια στη θάλασσα έξω από τις ακτές των ΗΠΑ, με 80.000 μέλη πληρώματος. Είκοσι πλοία στο λιμάνι ή αγκυροβολημένα στις Η.Π.Α. έχουν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ των μελών των πληρωμάτων, αναφέρει δήλωση του κέντρου.

    Η βιομηχανία κρουαζιέρας ανέστειλε τις δραστηριότητές της στα μέσα Μαρτίου μετά από σειρά κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και δημιούργησαν αμφιβολίες και ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών. Ορισμένα πλοία βρίσκονταν στην θάλασσα όταν εντοπίστηκαν οι ασθενείς και αγωνίστηκαν να βρουν λιμάνι να τα δεχθεί, αν και τα περισσότερα κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους.

    Οι εταιρείες του κλάδου, με κορυφαία την Carnival Corp, έχουν στραφεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές αναζητώντας ρευστότητα δισεκατομμυρίων μέχρι να κοπάσει η κρίση. Η Carninal εκτιμά ότι οι ανάγκες ρευστότητας της ανέρχονται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο για κάθε μήνα που δεν ταξιδεύουν τα πλοία της.

    Σημειώνεται ότι μερικές εταιρείες είχαν προγραμματίσει νέες αναχωρήσεις για τον επόμενο μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ