• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Γιατί η Tesla ρευστοποίησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε Bitcoin

    • Bloomberg
    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


    Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla πούλησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε bitcoin προκειμένου να αποδείξει την ρευστότητα του ψηφιακού νομίσματος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο ίδιος διατήρησε την προσωπική του επένδυση στο κρυπτονόμισμα.

    Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας της Tesla έδειξε ότι η εταιρεία – η οποία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε αγορές bitcoin αξίας ενός δισ. δολαρίων- ενέγραψε έσοδα 101 εκατ. δολαρίων από την πώληση. Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι στην ουσία η Tesla προσπαθούσε «να αποδείξει τη ρευστότητα του Bitcoin ως εναλλακτική έναντι της διακράτησης μετρητών στον ισολογισμό».

    Αν και πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν το κρυπτονόμισμα πολύ επικίνδυνο συγκριτικά με τα μετρητά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Zachary Kirkhorn, ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι η εταιρεία πιστεύει στη μακροπρόθεσμη αξία του Bitcoin.

    Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν καθαρά κερδοσκοπικές επενδύσεις και όχι νόμιμες εναλλακτικές λύσεις έναντι των μετρητών. Για παράδειγμα, η BCA Research υποστηρίζει ότι το Bitcoin δεν μπορεί να αποτελέσει μία μορφή διατήρησης των μετρητών ενός λογαριασμού, λόγω της υψηλής μεταβλητότητας του, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του χρήματος.

    Ωστόσο, ο Musk εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων εδώ και αρκετό καιρό και στο τέλος του περασμένου μήνα ανακοίνωσε ότι η Tesla αρχίζει να τα δέχεται το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τα οχήματα της.

    Largest digital token has tumbled from April record

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ενισχύονταν νωρίτερα κατά 1% και διαπραγματεύονταν στα 53.765 δολάρια στο Τόκιο. Τις προηγούμενες ημέρες κατέγραψε βουτιά από το ιστορικό υψηλό των 64.870 δολαρίων που άγγιξε στα μέσα Απριλίου, ωστόσο η τιμή του παραμένει επταπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

    Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 3,1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε ρεκόρ κερδών στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Διαβάστε ακόμα:

    Elon Musk: Πλέον μπορείτε να αγοράσετε Tesla και με Bitcoin

    Tesla: Ανησυχία στις ΗΠΑ για την ασφάλεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης

    H Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins – Σε νέα ιστορικά υψηλά το διάσημο κρυπτονόμισμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ