• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Πλέον μπορείτε να αγοράσετε Tesla και με Bitcoin

    • Bloomberg
    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


    Έχοντας εκπλήξει την αγορά με το τολμηρό στοίχημά της στο bitcoin νωρίτερα φέτος, η Tesla θα αρχίσει τώρα να δέχεται το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, έγραψε την Τετάρτη στο Twitter ότι «μπορείτε πλέον να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin» και ότι η πληρωμή μέσω Bitcoin θα είναι επίσης αποδεκτή και από πελάτες εκτός των ΗΠΑ αργότερα εντός του έτους.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η Tesla θα χρησιμοποιεί μόνο λογισμικό εσωτερικού και ανοιχτού κώδικα και ότι κάθε Bitcoin που θα λαμβάνει η εταιρεία ως πληρωμή, θα διατηρείται ως Bitcoin και δεν θα μετατραπεί σε παραστατικό χρήμα.

     

    Η Tesla με έδρα την Καλιφόρνια, αποκάλυψε την επένδυσή της ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin τον Φεβρουάριο και έδειξε την πρόθεσή της να αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέθοδο πληρωμής, εκτοξεύοντας την τιμή του σε ύψη ρεκόρ. Ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο επένδυσε στο Bitcoin μετά την αναδιάρθρωση της επενδυτικής του πολιτικής τον Ιανουάριο, που του επέτρεψε να αγοράσει ψηφιακά νομίσματα.

    Το Bitcoin ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 3% και διαμορφώθηκε στα 56,108 δολάρια, στο Λονδίνο.

    Εκτός από την επένδυση του στο ψηφιακό νόμισμα, ο Elon Musk έχει δείξει πολλές φορές ότι το Bitcoin ταιριάζει στην εικόνα του. Ο δισεκατομμυριούχος έχει αναρτήσει συχνά tweet για θέματα που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα και πρόσφατα χαρακτήρισε το Bitcoin «καλό πράγμα» σε μια συνέντευξη.

    Το Dogecoin, το ψηφιακό νόμισμα που είχε κάποτε δημιουργηθεί ως αστείο, σημείωσε άνοδο ρεκόρ τον Φεβρουάριο αφού ο Musk, ο ράπερ Snoop Dogg και ο μπασίστας των Kiss, Gene Simmons, έγραψαν ένα tweet για αυτό.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Ο Elon Musk οδήγησε το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 38.000 δολάρια μέσω… twitter

    Tesla: Πιο πολλά κερδίζει από το bitcoin παρά από την πώληση αυτοκινήτων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ