• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έκλεστοουν: Ένοχος για φορολογική απάτη ο πρώην ιδιοκτήτης της F1 – Θα πληρώσει £652 εκατ.

    • Bloomberg

    Bernie Ecclestone


    Σε διακανονισμό για 652 εκατομμύρια λίρες, συμφώνησε τελικά ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου, ο 92χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας Μπέρνι Έκλεστοουν, ο πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης της Formula 1.

    Ο Ecclestone ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία φορολογικής απάτης – που έγινε πριν 8 χρόνια – καθώς δεν ενημέρωσε τις βρετανικές αρχές για περιουσιακά στοιχεία που κατείχε σε τράπεζα της Σιγκαπούρης, την Bank Julius Baer, ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων λιρών.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της Σιγκαπούρης για αγοραπωλησίες ξένου νομίσματος.

    Οι ετήσιες απώλειες και κέρδη συνήθως έφταναν τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

    Όπως ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές, είχε δημιουργήσει ένα ενιαίο καταπίστευμα (trust fund) για τις δύο κόρες του, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε άλλα καταπιστεύματα στο εξωτερικό.

    Oι εισαγγελείς σημείωσαν ότι όταν ο Έκλεστοουν ρωτήθηκε από φορολογικούς υπαλλήλους τον Ιούλιο του 2015 εάν είχε άλλα καταπιστεύματα στο εξωτερικό πέρα ​​από αυτό για τις κόρες του, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είχε.

    «Πικρά μετανιωμένος για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την ποινική δίκη», ανέφερε  η δικηγόρος του Έκλεστοουν, Κλερ Μοντγκόμερι.

    «Ήταν ένα παρορμητικό σφάλμα κρίσης», συνέχισε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ληστές εισέβαλαν στην έπαυλη της κόρης του Bernie Ecclestone και άρπαξαν κοσμήματα 50 εκατ. λιρών

    Bernie Ecclestone: Κατηγορείται για απάτη άνω των 400 εκατ. ευρώ

    James Dyson: Ενισχύει την περιουσία του με $1,5 δισ. ο μεγιστάνας των οικιακών συσκευών



    ΣΧΟΛΙΑ