• Οικονομία

    Bernie Ecclestone: Κατηγορείται για απάτη άνω των 400 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom

    Bernie Ecclestone


    Για απάτη άνω των 400 εκατ. δολαρίων κατηγορείται το πρώην αφεντικό της Formula 1, Bernie Ecclestone.

    Συγκεκριμένα ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της F1 κατηγορείται για ψευδή φορολογική δήλωση, καθώς δεν δήλωσε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ.

    Η κατηγορία κατά του 91χρονου εγκρίθηκε από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) τη Δευτέρα μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσόδων και Τελωνείων (HMRC).

    Ο Andrew Penhale, επικεφαλής εισαγγελέας του Στέμματος, δήλωσε: «Η CPS εξέτασε έναν φάκελο αποδεικτικών στοιχείων από την HMRC και ενέκρινε την απαγγελία κατηγορίας κατά του Bernard Ecclestone για απάτη με ψευδή δήλωση».

    «Παρέλειψε να δηλώσει στην HMRC την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό και των οποίων ότι η αξία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια λίρες. Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του εν λόγω κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

    Ο Simon York από την HMRC δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει εγκριθεί η απαγγελία κατηγορίας για απάτη λόγω ψευδούς εκπροσώπησης σε βάρος του Bernard Ecclestone. Αυτό προκύπτει έπειτα από μια πολύπλοκη και παγκόσμια ποινική έρευνα της Υπηρεσίας Διερεύνησης Απάτης της HMRC».

    «Η ποινική δίωξη αφορά προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν από υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία ύψους άνω των 400 εκατ. λιρών που αποκρύφθηκαν από την HMRC».

    Η υπόθεση θα εκδικαστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο του Westminster στις 22 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης:

    Medicon: Αύξηση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ