• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    EasyJet: Αναβάλλει την παραλαβή 22 επιπλέον αεροσκαφών Airbus

    • Bloomberg
    easyJet

    Πηγή φωτογραφίας: commons.wikimedia


    Την αναβολή της παράδοσης 22 επιπλέον αεροσκαφών που είχε παραγγείλει από την Airbus ανακοίνωσε η EasyJet προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η κρίση της πανδημίας συνεχίζει να πλήττει τη ζήτηση για ταξίδια.

    Ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη θα καθυστερήσει τις παραδόσεις που ήταν προγραμματισμένες για τα οικονομικά έτη 2022 έως 2024, μεταφέροντας τις στα έτη 2027-2028, ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη. Οι ημερομηνίες παράδοσης για 15 ακόμη αεροσκάφη θα τροποποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στις εποχιακές ανάγκες.

    Με τη νέα συμφωνία, η EasyJet δεν θα προχωρήσει σε καμία παραλαβή το οικονομικό έτος 2021, εξέλιξη που θα την βοηθήσει να περιορίσει το κόστος και να αντέξει κατά την περίοδο της πανδημίας. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας, σε κλείσιμο βάσεων, ενώ ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές για την οικονομική χρήση έως τον Σεπτέμβριο.

    Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αναβάλλει την παραλαβή 24 αεροπλάνων A320, μεταφέροντας την για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις από τον μεγαλομέτοχο και ιδρυτή της Στέλιο Χατζηιωάννου, προκειμένου για να ακυρώσει ολόκληρη την παραγγελία που είχε συμφωνήσει με την Airbus για περισσότερα από 100 αεροσκάφη.

    EasyJet: Επεκτείνει το δάνειο μετά τις ζημίες ρεκόρ

    EasyJet: Κόβει και άλλο το πρόγραμμα πτήσεων της

    EasyJet: Πούλησε αεροσκάφη και έβαλε στα ταμεία της 400 εκατ. δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ