• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δύο βετεράνοι της οικονομίας στο ΔΣ της Barclays

    • Bloomberg
    Barclays: Εξαγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων 

    Barclays: Εξαγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων 


    Η Barclays Plc διόρισε δύο κορυφαίους βετεράνους του χρηματοοικονομικού κλάδου στο διοικητικό της συμβούλιο, λίγους μήνες μετά από την προσπάθεια ενός επενδυτή ακτιβιστή να κερδίσει μια θέση στο ΔΣ της τράπεζας.

    Η βρετανική τράπεζα δήλωσε ότι ο Dawn Fitzpatrick προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο την Τετάρτη, ενώ ο Mohamed El-Erian θα γίνει μέλος από την 1η Ιανουαρίου 2020. Ο Fitzpatrick  επί του παρόντος είναι επικεφαλής επενδύσεων της Soros Fund Management LLC και εργάστηκε πάνω από δύο δεκαετίες στην UBS Group AG. Ο El-Erian είχε υπό τον έλεγχο του το τμήμα ομολόγων της Allianz SE, την Pimco, πριν γίνει επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας. Είναι επίσης αρθρογράφος του Bloomberg.

    “Πρόκειται για δύο εξαιρετικές προσλήψεις της Barclays”, επισήμανε ο  John Cronin, αναλυτής της Goodbody.

    Mohamed A. El-Erian
    Mohamed El-Erian

    Οι διορισμοί πραγματοποιήθηκαν μετά την αποχώρηση του Dambisa Moyo, του Reuben Jeffery και του Mike Turner από το συμβούλιο φέτος, ενώ και ο Gerry Grimstone, ένας από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Barclays, αποχώρησε από αυτήν. Η τράπεζα ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι θα επανεξετάσει το μέγεθος του διοικητικού συμβουλίου μετά την άφιξη του νέου προέδρου Nigel Higgins τον Μάιο.

    Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από την πίεση που άσκησε ο Edward Bramson, του οποίου η εταιρεία Sherborne Investors κατέχει το 5,5% της Barclays μέσω μετοχών και παραγώγων. Προσπάθησε να κερδίσει μια θέση στο ΔΣ προκειμένου να ταχθεί υπέρ της αλλαγής στρατηγικής, κυρίως στην επενδυτική τράπεζα του ομίλου, αλλά οι επενδυτές καταψήφισαν το αίτημά του το Μάιο.

    “Αυτές οι προσλήψεις αποτυπώνουν την προσήλωση της Barcleys στην ισχυροποίηση του ΔΣ της μέσω της προσθήκης επιπλέον καταξιωμένων ευρέως στελεχών, που διαθέτουν πλατιά και βαθιά γνώση των αγορών και των επιχειρήσεων του ομίλου”, ανέφερε η τράπεζα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ