• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δύο υποψήφιοι αγοραστές για τη Silicon Valley Bank

    • NewsRoom
    Silicon Valley Bank

    Silicon Valley Bank


    Δύο περιφερειακές τράπεζες, η Valley National Bancorp και η First Citizens BancShares Inc διεκδικούν τη Silicon Valley Bank (SVB), μετά την κατάρρευσή της, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

    Οι δύο τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές για την εξαγορά της στην Federal Deposit Insurance Corp, πριν από την προθεσμία που έληξε το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πηγές του διεθνούς Μέσου, τις οποίες δεν κατονομάζει.

    Η FDIC, η οποία κατάσχεσε τα στοιχεία της SVB και επιδιώκει να την πουλήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αναμένεται να επιλέξει πλειοδότη στη διαδικασία πωλήσεων ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Ακόμα, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και η FDIC θα μπορούσε να επιλέξει να κρατήσει την Silicon Valley Bank ή να την πουλήσει σε άλλο μνηστήρα, ανέφεραν.

    Η First Citizens αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες ή εικασίες της αγοράς», ενώ εκπρόσωποι της Valley National και της FDIC δεν απάντησαν σε αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

    Σημειώνεται ότι η Silicon Valley Bank έγινε ο μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ που χρεοκόπησε σε διάστημα περισσότερο από μια δεκαετία.

    Η τράπεζα υπέστη τεράστια ζημία από τις πωλήσεις των τίτλων της, καθώς τα επιτόκια ανέβηκαν, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές και στους καταθέτες, οι οποίοι άρχισαν γρήγορα να αποσύρουν τα χρήματά τους.

    Την Παρασκευή, η First Citizens με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας είχε χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισ. δολάρια, ενώ η αποτίμηση της Valley National με έδρα το Γουέιν του Νιου Τζέρσεϊ ήταν 4,7 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ