• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Δικαίωση για την Uber: Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

    • Bloomberg

    uber


    Η Uber Technologies εξασφάλισε άδεια λειτουργίας για 18 μήνες στο Λονδίνο, καθώς ένας δικαστής έκρινε ότι η εφαρμογή είναι «κατάλληλη και ικανή» να συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

    «Παρά τις προηγούμενες ιστορικές αστοχίες, εκτιμώ τώρα ότι είναι κατάλληλη για να έχει άδεια στο Λονδίνο», υποστήριξε ο  δικαστής Tan Ikram τη Δευτέρα.

    Η διάρκεια της άδειας αποφασίστηκε μετά την υποβολή αιτήματος που κατέθεσε η Uber. Όταν η εταιρεία άσκησε έφεση για πρώτη φορά μετά την απώλεια της άδειας της, το 2018, της χορηγήθηκε άδεια για 15 μήνες από το δικαστήριο.

    Κατά το σκεπτικό της απόφασης του, ο Ikram επισήμανε ότι η Uber “δεν είναι τέλεια, αλλά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα”. «Είμαι ικανοποιημένος που κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει μια σωστή επιχείρηση στον συγκεκριμένο τομέα, ίσως και ακόμη περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Η μετοχή της Uber σημείωνε άνοδο 7,7% τον πρωί της Δευτέρας στην αγορά της Νέα Υόρκης, κατά την προσυνεδρίαση.

    Η ανανέωση άδειας είναι μόνο μία από τις πολλές νομικές μάχες που δίνει η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια. Αντιμετωπίζει και άλλες αγωγές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα που βρίσκεται η έδρα της.  Πριν από την απόφαση της Δευτέρας, η Uber δήλωσε ότι είχε βελτιώσει την λειτουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    «Αυτή η απόφαση αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσης της Uber για παροχή ασφάλειας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Transport for London – TfL», δήλωσε  ο Jamie Heywood, διευθυντής της Uber για τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Uber».

    Η δικηγόρος της TfL, Μαρί Δημητρίου, είπε ότι «θεωρεί σημαντικό να παρακολουθεί στενά την Uber», δεδομένων των προηγούμενων «σοβαρών παραβάσεων». Ο δικαστής διέταξε την Uber να καταβάλει 374.770 στερλίνες (483.400 δολάρια) για νομικά τέλη εντός 28 ημερών.

    Από την πλευρά του, ο Steve McNamara, γενικός γραμματέας της Licenseed Taxi Drivers’ Association, ο οποίος εκπροσωπεί ορισμένους από τους οδηγούς των γνωστών μαύρων ταξί της πόλης, χαρακτήρισε την απόφαση «καταστροφή για το Λονδίνο».

    Η Uber “έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι απλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει με σιγουριά την ασφάλεια των Λονδρέζων, των οδηγών και άλλων χρηστών του δρόμου”, ανέφερε σε δήλωσή του. “Δυστυχώς, φαίνεται ότι η Uber είναι πολύ μεγάλη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αλλά και πολύ μεγάλη για να αποτύχει”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ