• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deutsche Bank: «Σφίγγει τα λουριά» των δανείων στους πλούσιους πελάτες

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank έχει καταστήσει αυστηρότερους τους όρους δανεισμού για τους πλούσιους πελάτες από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ακόμη και αφού η ζήτηση για δάνεια τείνει προς ανάκαμψη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τράπεζας.

    «Τηρούμε μια πιο συντηρητική προσέγγιση για την παροχή ενεχύρων από τομείς και βιομηχανίες που επηρεάζονται από την Covid-19», δήλωσε ο Claudio de Sanctis, επισημαίνοντας κυρίως: αεροσκάφη, εμπορικά ακίνητα, λιανική και ταξίδια. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και όταν η τράπεζα «υποστηρίζει τους πελάτες, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των δανείων μας τους τελευταίους μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

    Η Deutsche Bank ακολουθεί την ίδια πρακτική με άλλα τραπεζικά ιδρύματα στην προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος προβληματικών δανείων. Η Credit Suisse ήδη επανεξετάζει την ανάληψη ρίσκου στη διεθνή μονάδα διαχείρισης πλούτου.

    Η γερμανική τράπεζα έχει έκθεση 46 δισ. σε δάνεια σε τομείς που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, σύμφωνα με την έκθεση του τρίτου τριμήνου. Αυτό ισοδυναμεί με το 11% του συνολικού όγκου δανείων.

    «Ισχυρή ανάκαμψη»

    Η μονάδα διαχείρισης πλούτου της Deutsche Bank είδε «απομόχλευση» το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια «ισχυρή ανάκαμψη» στην αύξηση των δανείων κατά τα επόμενα δύο τρίμηνα που έχει μεταφερθεί στην τρέχουσα τριμηνιαία περίοδο.

    Πρόσφατα, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 182 εκατ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για απώλεια 114 εκατ. ευρώ.

    Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ανήλθαν σε 273 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στα 761 εκατ. ευρώ του β’ τριμήνου και στα 506 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ