• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Ξανά σε ράλι ανόδου με στήριξη από την Cathie Wood της Ark που το «βλέπει» στα $500.000

    • Bloomberg

    Cathie Wood, Ιδρύτρια της Ark Investment Management LLC


    Ξανά σε ράλι ανόδου το Bitcoin, έπειτα από το χθεσινό χάος, χάρη στη βοήθεια υποστηρικτικών σχολίων από την Cathie Wood της Ark Investment Management.

    Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 7,2% στα 51,393 δολάρια, επανακτώντας το επίπεδο των 50.000 δολαρίων. Η ανάκαμψη ακολουθεί μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς χθες η τιμή του bitcoin βούλιαξε μέχρι τα 45.000 $ φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο αμφιβολίες σχετικά με τη διάρκεια και την ποιότητα της ανόδου όλο αυτό το διάστημα.

    Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε χθες από τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος απέρριψε την άποψη πως η υποστηρικτική νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας κινδύνευε να οδηγήσει σε μια επικίνδυνη «φούσκα» περιουσιακών στοιχείων.

    Στα 500.000 δολάρια

    Η Wood, επικεφαλής της Ark, παγκόσμιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι «είναι πολύ θετική για το Bitcoin και χαρούμενη που βλέπει μια υγιή διόρθωση». Σε παλιότερη συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να ανέλθει στα 500.000 δολάρια.

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Barron’s η Wood υποστήριξε ότι η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών, θα μπορούσε να στείλει την τιμή του Bitcoin στα 500.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι το Bitcoin είναι το πιο αναγνωρισμένο νόμισμα του οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων. «Είναι το ισοδύναμο με το δολάριο στο σύστημα νομισμάτων fiat», είπε. “Αυτός είναι ένας πολύ υψηλός ρόλος.”

     

    Cathie Wood,, CEO of ARK Investment Management

    Το Bitcoin παραμένει χαμηλότερα από το πρόσφατο ρεκόρ του στα 58.350 $, αλλά η διόρθωση μέχρι στιγμής ήταν «σχετικά μέτρια», λένε αναλυτές.Το ράλι των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι πιστοί βλέπουν μια αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων να αγκαλιάζεται από μακροπρόθεσμους επενδυτές, όχι μόνο από κερδοσκόπους. Οι επικριτές φοβούνται ότι το Bitcoin βρίσκεται σε μια φούσκα που αναπόφευκτα θα εκραγεί.

     

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk σε πρόσφατα tweets είπε ότι οι τιμές του Bitcoin “φαίνονται υψηλές“. Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates προειδοποίησε για το πώς οι επενδυτές μπορούν να παρασυρθούν από μανίες. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι το Bitcoin είναι ένας «εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών».

    Εντωμεταξύ, οι εταιρείες του χώρου των κρυπτονομισμάτων Tether και Bitfinex, ήρθαν σε διακανονισμό με την Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Συμφώνησαν να πληρώσουν πρόστιμο 18,5 εκατ. δολαρίων προκειμένου να μπει τέλος στη μακροχρόνια έρευνα για μια υπόθεση  850 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα:

    Οι δηλώσεις του Elon Musk για το Bitcoin του στοίχισαν 15,2 δισ. σε μία ημέρα

    Bitcoin: Με μεγάλες απώλειες στα 48.000 δολάρια- Red alert από τον Bill Gates

     



    ΣΧΟΛΙΑ