• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι δηλώσεις του Elon Musk για το Bitcoin του στοίχισαν 15,2 δισ. σε μία ημέρα

    • Bloomberg
    Tesla: Απώλειες ρεκόρ 199 δισ. δολαρίων σε δύο ημέρες για την εταιρεία του Elon Musk

    Elon Musk, CEO Tesla


    Ο Elon Musk δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μετά την πτώση κατά 8,6% που κατέγραψε η μετοχή της Tesla τη Δευτέρα, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η αξία της περιουσίας του κατά 15,2 δισ. δολάρια.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγράψει ο τίτλος της Tesla από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία οφείλεται εν μέρει στα σχόλια που έκανε ο Musk κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για τα κρυπτονομίσματα  Bitcoin και Ether.

    Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος επισήμανε ότι η τιμή του Bitcoin “φαίνεται υψηλή”. Το μήνυμα -που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter– γράφτηκε δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι πρόσθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin στον ισολογισμό της.

    Το κρυπτονόμισμα, το οποίο σημείωσε κέρδη άνω του 400% το 2020, καταγράφει πτώση για δεύτερη ημέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολάρια, λόγω του σκεπτικισμού σχετικά με τη διάρκεια του ανοδικού του ράλι.

    Top Five

    Παράλληλα, ο Musk έγραψε μέσω twitter ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας του θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο «εκτός μενού», επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου electrek.

    Δεύτερη θέση

    Ο Musk υποχώρησε στη δεύτερη θέση του Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να διαμορφώνεται στα 183,4 δισ. δολάρια -μειωμένη από το υψηλότερο επίπεδο των 210 δισ. δολαρίων που βρέθηκε τον Ιανουάριο.

    Ο ιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και διαμορφώθηκε στα 186,3 δισ. δολάρια.

    Οι δύο δισεκατομμυριούχοι δίνουν μάχη και εναλλάσσονται στην κορυφαία θέση, καθώς η αξία της Tesla παρουσιάζει διακυμάνσεις. Η μετοχή σημείωσε άνοδο μέχρι και 25% στο ξεκίνημα του 2021, αλλά πλέον τα κέρδη της έχουν εξανεμιστεί.

    Ο Musk ξεπέρασε για λίγο τον Bezos όταν η εταιρεία πυραύλων SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 60% από τον Αύγουστο.

    Ο Bezos βρισκόταν στην πρώτη θέση της κατάταξης για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μusk ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου μετά το ράλι κατά 794% που σημείωσαν οι μετοχές της Tesla.

    Το selloff της αγοράς τη Δευτέρα έπληξε πολλούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο Zhong Shanshan, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη του Bloomberg, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 5,1 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού που έχει, υποχώρησε κατά 4,5%.

    Ο Colin Huang της Pinduoduo, ο Mukesh Ambani της Reliance Industries και ο Pony Ma της Tencent Holdings έχασαν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

    Διαβάστε ακόμα:

    Tesla: Πιο πολλά κερδίζει από το bitcoin παρά από την πώληση αυτοκινήτων

    Dogecoin: Νέo tweet στήριξης του Elon Musk για το κρυπτονόμισμα

    Bitcoin-Ethereum: Χάος νο2 μέσα σε 24 ώρες- Γιατί βουλιάζουν όλα τα crypto

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ