• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    CVC Capital Partners: Κοντά στην εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Cooper έναντι 2,2 δισ. ευρώ

    • Bloomberg


    Η  CVC Capital Partners βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας Cooper, έναντι περίπου 2,2 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολαρίων), αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

    To private equity πραγματοποιεί διαπραγματεύσεις για τους λεπτομερείς όρους της συμφωνίας με της ιδιοκτήτρια εταιρεία της Cooper, Charterhouse Capital Partners, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η CVC κατάφερε να πάρει το προβάδισμα έναντι των αντίπαλων υποψήφιων αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της PAI Partners, ανέφεραν οι πληροφορίες.

    Δεν έχει υπογραφεί ακόμη η τελική συμφωνία και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να μην ολοκληρωθούν, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ εκπρόσωποι των Charterhouse, CVC και PAI αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

    Η Cooper κατασκευάζει OTC (μη συνταγογραφούμενα) προϊόντα, όπως κρέμες, σπρέι και συμπληρώματα διατροφής, που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή. Η ζήτηση για τέτοια προϊόντα έχει αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να παραμείνουν υγιείς και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Charterhouse εξαγόρασε την Cooper το 2015.

    Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα προστεθεί στις αξίας περίπου 11 δισ. δολαρίων εξαγορές εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης από private equities στην Ευρώπη το 2021, ποσοστό περισσότερο από 700% αυξημένο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

    Η BC Partners εξετάζει την πώληση της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας Pharmaten, η οποία θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρυσι η CVC συμφώνησε να πουλήσει ένα σημαντικό μερίδιο που κατείχε στη γαλλική αλυσίδα κλινικών Elsan στην KKR & Co. και στην Ardian έναντι περίπου 4 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμα:

    CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

    CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ