• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    CVC Capital: Διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας χημικών Synthomer – Στα 2,8 δισ. δολάρια η αποτίμηση της

    • Bloomberg


    Την υποβολή προσφοράς για την απόκτηση της εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων του Ηνωμένου Βασιλείου Synthomer, εξετάζει η CVC Capital Partners, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    To private equity προχώρησε ήδη σε μία αρχική προσέγγιση με την εταιρεία, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για ενδεχόμενη συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δυο πλευρές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα διαπραγματεύσεις.

    Την Τετάρτη το ΔΣ της Synthomer επισήμανε με ανακοίνωση του ότι δεν πραγματοποιούνται συνομιλίες σε ό,τι αφορά μια πιθανή προσφορά για την εταιρεία.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει κέρδη 46% τους τελευταίους 12 μήνες, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 2 δισ. στερλίνες (2,8 δισ. δολάρια).

    Η Synthomer αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λατέξ στον κόσμο για ιατρικά γάντια, για τα οποία η ζήτηση έχει εκτιναχθεί λόγω της πανδημίας. Επίσης, η εταιρεία παράγει υλικά που χρησιμοποιούνται σε ειδικές ταινίες συσκευασίας, τεχνητό αθλητικό χλοοτάπητα, αφρώδη υλικά και βαφές.

    Μία ενδεχόμενη πώληση της θα προστεθεί στις συμφωνίες στον κλάδο χημικών ύψους 3,1 δισ. δολαρίων που έχουν συνάψει ευρωπαϊκές εταιρείες από τις αρχές του 2021, νούμερο αυξημένο κατά 74% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

    Τον περασμένο μήνα η Synthomer ανακοίνωσε ότι ο CEO της, Calum MacLean θα αποχωρήσει από τη θέση του έως τον Ιανουάριο 2022.  Ο MacLean βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από το 2015, επιβλέποντας τους περίπου 4,750 εργαζόμενους που έχει παγκοσμίως.

    Υπό την ηγεσία του, η Synthomer υπήρξε αρκετά ενεργή στην αναζήτηση ευκαιριών στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ειδικότερα, το 2020 εξαγόρασε την Omnova Solutions με έδρα το Οχάιο, έναντι τιμήματος 750 εκατ. δολαρίων, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έχει πραγματοποιήσει συνολικά τέσσερις εξαγορές.

    CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

    Μονομαχία CVC Capital – Louis Vuitton για τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

    Private Equity: Γιατί Citigroup και Goldman Sachs βλέπουν να έρχεται «πάρτι» και jumbo deals στην Ευρώπη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ