• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Credit Suisse: Μετά την Nomura και η ελβετική τράπεζα προειδοποιεί για πλήγμα από το αμερικανικό hedge fund

    • Bloomberg


    Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι μπορεί να καταγράψει σημαντική ζημιά στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, εξέλιξη που συνδέεται με το αμερικανικό hedge fund που προχώρησε σε αθρόες ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

    Η ελβετική τράπεζα επισήμανε ότι αν και είναι πολύ νωρίς για να προσδιορίσει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, “μπορεί να επηρεάσει σημαντικά και ουσιαστικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου”, όπως τόνισε.

    Νωρίτερα και η Nomura ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να έχει υποστεί σημαντική ζημία ως απόρροια των συναλλαγών Αμερικανού πελάτη της, εξέλιξη που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέεται με το selloff της Archegos Capital Management.

    Η Archegos Capital Management, το family office του πρώην trader της Tiger Management, Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang), που υποχρεώθηκε από τις τράπεζές να πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ήταν ένας από τους πελάτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής της Nomura, αναφέρουν οι πηγές.

    Μεταξύ άλλων προχώρησε σε πωλήσεις μετοχών των εταιρειών ViacomCBS, GSX Techedu, Baidu και Discovery.

    «Ένα σημαντικό hedge fund που εδρεύει στις ΗΠΑ αθέτησε τα margin calls που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Credit Suisse και ορισμένες άλλες τράπεζες», δήλωσε η Credit Suisse. «Μετά την αποτυχία του να καλύψει τις δεσμεύσεις, η Credit Suisse και άλλες τράπεζες προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των συγκεκριμένων θέσεων του fund”.

    Πρόκειται για ένα ακόμη “χτύπημα” που δέχεται η ελβετική τράπεζα, μετά από τι σκάνδαλο της Greensill που της επέφερε οικονομικές απώλειες και την οδήγησε στην αναστολή των bonus  υψηλόβαθμών στελεχών της.

    Διαβάστε επίσης:

    Θρίλερ στη Wall Street: Άλλαξαν χέρια μέσω πακέτων μετοχές αξίας άνω των $10,5 δισ. – Φήμες ότι ξεπουλά Hedge Fund ή Family Office

    Ποιος ήταν o «τίγρης» πίσω από τα πακέτα «μυστήριο» των $23,5 δισ. που αναστάτωσαν τη Wall Street

    Nomura: Εκτιμήσεις για ζημιές 2 δισ. δολαρίων που συνδέονται με το selloff της Archegos Capital-Ακυρώνει πωλήσεις ομολόγων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ