• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Credit Suisse: Αναβάλει την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα γραφεία της στις ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Η Credit Suisse παρατείνει την ημερομηνία κατά την οποία θα απαιτήσει από όλο το προσωπικό της στις ΗΠΑ να επιστρέψει στο γραφείο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, αναφέρει το bloomberg. H αρχική ημερομηνία που είχε ορίσει ήταν στις 18 Οκτωβρίου.

    Ωστόσο, η ημερομηνία επιστροφής στο γραφείο των εμβολιασμένων εργαζόμενων στις 7 Σεπτεμβρίου, παραμένει σε ισχύ.

    Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί αναμένεται να εργάζονται εξ αποστάσεως μέχρι να κάνουν τις δόσεις. Το υπόμνημα που έστειλε η Credit Suisse στο προσωπικό της δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.

    Στο γραφείο, οι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως το λόμπι, το γυμναστήριο ή την καφετέρια, ωστόσο, μπορούν να τις αφαιρέσουν μόλις φτάσουν στον όροφο που εργάζονται.

    Νωρίτερα φέτος, η ελβετική τράπεζα παρουσίασε ένα σχέδιο προκειμένου να παρέχει στους εργαζόμενους τη “μέγιστη ευελιξία” όσον αφορά τις επιλογές εργασίας, στο γραφείο και εξ αποστάσεως. Αρχικά ίσχυσε για τους περίπου 13.000 εργαζόμενους της στην Ελβετία και στη συνέχεια στους υπόλοιπους περίπου 49.000 υπαλλήλους με βάση τις τοπικές οδηγίες για τον κορονοϊό.

    Στις ΗΠΑ, η εφαρμογή του υβριδικού προγράμματος εργασίας θα συνεχιστεί μετά την ημερομηνία επιστροφής στα μέσα Οκτωβρίου.

    Στο μεταξύ, την Τρίτη η Goldman Sachs ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να φορούν μάσκες και να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά του Covid-19, προκειμένου να εισέλθουν στους χώρους εργασίας της εταιρείας στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ