• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Coca-Cola: Eξαγοράζει τη BodyArmor έναντι 5,6 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    James Quincey, πρόεδρος και CEO, Coca-Cola Co.


    Το υπόλοιπο μερίδιο της BodyArmor, που δεν κατείχε μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ότι αποκτά η Coca-Cola, έναντι τιμήματος 5,6 δισ. δολαρίων.

    Πρόκειται για μία συμφωνία που θα επιτρέψει στον γίγαντα των αναψυκτικών, σύμφωνα όσα αναφέρει το Bloomberg, να ανταγωνιστεί με περισσότερα «όπλα» τον ηγέτη της αγοράς ενεργειακών ποτών, Gatorade.

    Σημειώνεται πως η Coca-Cola, κατείχε ήδη το 15% της BodyArmor. Πλέον σύμφωνα με το δημοσίευμα, αγοράζει το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή και προέδρου Mike Repole.

    Ο Mike Repole και η ηγετική του ομάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους και θα συνεργαστούν με την Coca-Cola σε άλλα τμήματα του χαρτοφυλακίου των αναψυκτικών της.

    Στόχος η αύξηση πωλήσεων στον τομέα καφέ και ποτών

    Το Bloomberg επισημαίνει πως τόσο η Coca-Cola όσο και η ανταγωνίστριά της, PepsiCo, επωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή των καταναλωτών σε εστιατόρια και γήπεδα. Η συγκεκριμένη συμφωνία δε, στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων στον τομέα ποτών και καφέ της Coca-Cola.

    Σημειώνεται ότι όταν η Coca-Cola το 2018 αγόρασε το μειοψηφικό της μερίδιο στο BodyArmor, εκείνη την εποχή, το χαρακτήρισε «ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εμπορικά σήματα ποτών στην Αμερική».

    Διαβάστε επίσης:

    Coca-Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 30% της Caffè Vergnano

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ