• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nestle: Επενδύσεις 3,6 δισ. δολαρίων στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

    • Bloomberg
    Mark Schneider, CEO Nestle

    Mark Schneider, CEO Nestle


    Η Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

    Η εταιρεία θα φυτέψει 200 ​​εκατομμύρια δέντρα κατά την επόμενη δεκαετία και θα βοηθήσει τους αγρότες και τους προμηθευτές να στραφούν προς την αναγεννητική γεωργία, δήλωσε η κατασκευάστρια του KitKat, την Πέμπτη.

    Οι εταιρείες Nespresso, Perrier και San Pellegrino θα γίνουν ουδέτερες ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2022, με τις υπόλοιπες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Nestle, να προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις μέχρι το 2025.

    Η βιομηχανία τροφίμων εντείνει τις προσπάθειές της να παρουσιάσει ένα πρόσωπο φιλικό προς το περιβάλλον, εν μέσω της κριτικής για περιβαλλοντικές ζημίες και δημιουργία απορριμμάτων από τις συσκευασίες. Η Nestle διαθέτει ήδη έως και 2 δισεκατομμύρια φράγκα προκειμένου να προωθήσει περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, που είναι ασφαλή για τα τρόφιμα.

    Η PepsiCo Inc. δεσμεύτηκε την Τετάρτη να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο πλαστικό στις φιάλες της σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές έως το 2022. Και η Danone, η οποία εμφιαλώνει το Evian, ανακοίνωσε επένδυση βιωσιμότητας ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για τα επόμενα τρία χρόνια.

    «Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δεν μπορούν πλέον να είναι δύσπιστοι και να μην προχωρούν σε πράξεις», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider στο περιοδικό Fortune. «Δεν πρέπει να περιμένουμε μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική να κάνει τη δουλειά για εμάς».

    Ο Schneider συνέκρινε την κατάσταση με αυτά που αντιμετώπισαν τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, επιλέγοντας να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν μικρότερα, υψηλής απόδοσης καυσίμου αυτοκίνητα, που ήταν λιγότερο κερδοφόρα.

    Η Nestle δήλωσε ότι σκοπεύει να αντλήσει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα 800 εργοστάσιά της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και θα επεκτείνει τα προϊόντα της σε φυτικά τρόφιμα και ποτά.

    Όταν η Nestle έθεσε στόχο να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050 πέρυσι, ο Schneider δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον της εταιρείας.

    Η βιομηχανία επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνει θα βοηθήσουν να μειώσει στο μισό τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030.

    Γιώργος Σεραφείμ: Ο Έλληνας του Χάρβαρντ που φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις υπολογίζουν τα κέρδη τους

    H Σιγκαπούρη φυτεύει εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

    Morgan Stanley: Ποιες εταιρείες θα βγουν κερδισμένες από την κλιματική αλλαγή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ