• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Επανακάμπτει υπό τον φόβο επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης

    • Bloomberg
    Χρυσός


    Ο χρυσός σημείωσε άνοδο καλύπτοντας τις προηγούμενες απώλειες, καθώς οι αποδόσεις του Δημοσίου μειώθηκαν για δεύτερη ημέρα λόγω φόβων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάκαμψης και της προοπτικής μείωσης των κινήτρων της κεντρικής τράπεζας.

    Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν επενδυτικά καταφύγια, δίνοντας ώθηση στα αμερικανικά ομόλογα και τον χρυσό.

    Η μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, επηρεάζει την οικονομία της Αμερικής καθώς και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, μειώνοντας την ανάπτυξη, ενώ ενισχύει τον πληθωρισμό.

    Ο πρόεδρος της Fed στο Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε σε μια διαδικτυακή  εκδήλωση ότι θα υποστηρίξει την ανακοίνωση ενός σχεδίου για την προσαρμογή των αγορών ομολόγων κατά την συνάντηση του Σεπτεμβρίου και η μείωση θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

    Οι παρατηρήσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, που αναμένονται μετά από τη συνεδρίαση της EKT για την περαιτέρω πολιτική της στο μέτωπο των οικονομικών κινήτρων, αργότερα την Πέμπτη, θα βρεθούν επίσης στο μικροσκόπιο.

    Η μείωση της οικονομικής στήριξης από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα επιβαρύνει τον χρυσό, η τιμή του οποίου κατέγραψε ρεκόρ το 2020.

    Τα σχόλια του Kaplan έγιναν μετά από την ξεχωριστή έρευνα της Fed που προστέθηκε στις υπάρχουσες ενδείξεις ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ μετριάζεται λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

    Η τιμή του χρυσού ενισχύονταν νωρίτερα κατά 0,3%, στα 1.793,76 δολάρια ανά ουγγιά.

    Άνοδο σημείωσαν ακόμη το ασήμι, το παλλάδιο και η πλατίνα.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ