• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Burberry: Αναμένει ετήσια αύξηση κερδών 35% – Aυξημένο ενδιαφέρον για τα είδη πολυτελείας

    • Bloomberg
    Jonathan Akeroyd, CEO Burberry

    Jonathan Akeroyd, CEO Burberry


    Αύξηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρείας Burberry, η οποία αναμένει άνοδο των λειτουργικών της κερδών κατά περίπου 35% στο σύνολο της οικονομικής χρήσης.

    Η διοίκηση της ανακοίνωσε τις προβλέψεις της κερδοφορίας μετά την καταγραφή εσόδων καλύτερων των αναμενόμενων κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 7% στο τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν αύξηση κατά 5,1%, σύμφωνα με έρευνα του bloobmerg.

    Ωστόσο, οι τριμηνιαίες πωλήσεις δεν κατάφερα ακόμη να ξεπεράσουν τις πωλήσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2019.

    «Συνεχίσαμε να προσελκύουμε καινούργιους, νεότερης ηλικίας καταναλωτές», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Gerry Murphy.

    Η μετοχή της Burberry σημείωσε άνοδο έως και 5% στο Λονδίνο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο κέρδος των τελευταίων 10 μηνών. Η εταιρεία πολυτελών ειδών διανύει μια μεταβατική περίοδο με τον νεοεισερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο Jonathan Akeroyd να αναλαμβάνει το τιμόνι την 1η Απριλίου.

    Ο προκάτοχος του Akeroyd προσπάθησε να ενισχύσει τηνBurberry και να καταστήσει τα προϊόντα της πιο premium, μειώνοντας τη διανομή σε τρίτους καθώς και τις εκπτώσεις.

    Την Τρίτη η Prada ανακοίνωσε ετήσια έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η ιδιοκτήτρια της Cartier, Richemont επισήμανε ότι οι πωλήσεις της για την περίοδο των Χριστουγέννων του 2021 έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.

    Τα μερίδια της Burberry ήταν λιγότερα από αυτά του ομίλου LVMH, ιδιοκτήτη της Louis Vuitton το 2021, αποτυπώνοντας την άνιση ανάκαμψη της βιομηχανίας ειδών πολυτελείας μετά από τους περιορισμούς της πανδημίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    O οίκος Burberry εγκατέστησε ένα μοναδικό pop-up store από καθρέφτες! (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ