• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bruce Springsteen: Πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του στη Sony έναντι 500 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Bruce Springsteen


    Ο Bruce Springsteen πούλησε τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις και τα δικαιώματα της μουσικής του στη Sony Music και στη Sony Music Publishing αντίστοιχα, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν πηγές της Billboard.

    Η κατώτατη τιμή για τα περιουσιακά στοιχεία ήταν 350 εκατομμύρια δολάρια. Η Sony βρισκόταν σε συζητήσεις για την αγορά του καταλόγου των άλμπουμ από τον τραγουδιστή και δημιουργό του «Born in the U.S.A.», με την Universal Music Publishing να διεξάγει την πώληση, ανέφερε η Billboard τον Νοέμβριο.

    Η πώληση θα δώσει στη Sony την ιδιοκτησία ολόκληρου του καταλόγου του θρύλου της ροκ μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του 15 φορές πλατινένιου άλμπουμ «Born In The USA» και του πέντε φορές πλατινένιου «The River».

    Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με τον μάνατζερ του Springsteen, Jon Landau, ενώ η Sony Music και η Sony Music Publishing αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα στη Billboard.

    Το deal προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων συμφωνιών που έκλεισαν τον περασμένο χρόνο και περιλαμβάνουν τη μουσική των David Bowie, Bob Dylan, Paul Simon, Stevie Nicks, Neil Young.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σημαντικό deal για την Σακίρα: Πούλησε τα δικαιώματα 145 τραγουδιών της στην Hipgnosis Songs Fund

    Μπομπ Ντίλαν: Εμπορική συμφωνία «μαμούθ» 200 εκατ. δολαρίων (video)



    ΣΧΟΛΙΑ