• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σημαντικό deal για την Σακίρα: Πούλησε τα δικαιώματα 145 τραγουδιών της στην Hipgnosis Songs Fund

    • Bloomberg


    Η Hipgnosis Songs Fund εξαγόρασε τα 145 τραγούδια του καταλόγου της Κολομβιανής ποπ σταρ Σακίρα, επιμένοντας στην άποψη ότι τα επιτυχημένα μουσικά hit έχουν εξελιχθεί σε μία ελκυστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

    Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη αποτελεί μία ακόμη κίνηση της εταιρείας επενδύσεων σε δικαιώματα τραγουδιών που έχει έδρα στο Λονδίνο, που ξεκίνησε το 2021 δυναμικά. Την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε αντίστοιχεw συμφωνίες για τα δικαιώματα της μουσικής του παραγωγού Jimmy Iovine, του κιθαρίστα του συγκροτήματος Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham, καθώς και του αστέρα της folk-rock, Neil Young.

    Η Hipgnosis απέκτησε τον κατάλογο της Σακίρα, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου εισοδήματος της ως στιχουργού και συνθέτριας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό το τίμημα της συμφωνίας.

     

    Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show

    Η Hipgnosis και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του private equity KKR & Co., αγοράζουν δισκογραφίες, επενδύοντας στην αξία των τραγουδιών με τις καλύτερες πωλήσεις, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς οι υπηρεσίες streaming όπως η Spotify Technology γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν εισοδήματα από περιοδείες, εν μέσω της πανδημίας, είναι επίσης πρόθυμοι να πουλήσουν.

    “Η ευκολία και η πρόσβαση που παρέχεται μέσω του streaming, σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή που κυμαίνεται στα 10 δολάρια το μήνα, έχουν διαφοροποιήσει την μουσική, η οποία εξελίχθηκε από μία πολυτελή αγορά σε ένα είδος πρώτης ανάγκης, μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και του αερίου”, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Merck Mercuriadis στην πρόσφατη ετήσια έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων. 

    Η Hipgnosis έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,05 δισεκατομμύρια στερλίνες (1,44 δισεκατομμύρια δολάρια) ακαθάριστα έσοδα μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς που πραγματοποίησε το 2018 και των επακόλουθων εκδόσεών μετοχών. Τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να επιδιώξει περαιτέρω συγκέντρωση κεφαλαίων με στόχο την εξαγορά περισσότερων καταλόγων. 

    Η εταιρεία «εκτιμά πραγματικά τους καλλιτέχνες και τις δημιουργίες τους και είναι σύμμαχος των στιχουργών και των συνθετών που ενδιαφέρονται για την διατήρηση των τραγουδιών τους σε βάθος χρόνου», δήλωσε η Σακίρα.

    Μπομπ Ντίλαν: Εμπορική συμφωνία «μαμούθ» 200 εκατ. δολαρίων (video)

    Η Σακίρα έκανε μαθήματα Αρχαίας Φιλοσοφίας εν μέσω καραντίνας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ