• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    British Airways: Περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας

    • Bloomberg

    O διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Άλεξ Κρουζ


    Η British Airways εκτιμά ότι θα περικόψει έως και 10.000 θέσεις εργασίας λόγω της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι κατέληξε σε συμφωνίες ή κατ΄αρχήν συμφωνίες με τις διάφορες ενώσεις της.

    Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή είχαν αποχωρήσει από τον  κορυφαίο βρετανικό αερομεταφορέα 7.200 άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO του,  Alex Cruz στους νομοθέτες στο Λονδίνο. Η εταιρεία παραμένει σε διαπραγματεύσεις με ορισμένες ομάδες εργασίας, τόνισε, και έχει επανέλθει με ένα σχέδιο απολύσεων και επαναπροσλήψεων προσωπικού με νέες συμβάσεις.

    Η British Airways , μέλος της IAG SA, δέχτηκε προηγουμένως τα πυρά βουλευτών και συνδικάτων για το αρχικό της σχέδιο που προέβλεπε την περικοπή έως και 12.000 εργαζομένων, με την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής των Κοινοτήτων να κατηγορεί την αεροπορική εταιρεία ότι χρησιμοποιεί τον κορονοϊό ως δικαιολογία για να μειώσει τη μισθοδοσία . Η πανδημία έχει φέρει δεκαετίες πίσω τον κλάδο των αερομεταφορών όσον αφορά την ανάπτυξη του, σταματώντας τις πτήσεις και προκαλώντας μία βουτιά που θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση της κυκλοφορίας για χρόνια.

    Η BA λειτουργεί επί του παρόντος περίπου το 35%-40% της χωρητικότητάς της, δήλωσε ο Cruz, με τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανόνες καραντίνας σε όλη την Ευρώπη να έχουν αντίκτυπο στη ζήτηση.

    Ο αερομεταφορέας επιδιώκει την επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, με τέστ ανίχνευσης του ιού κατά την άφιξη και πέντε ημέρες αργότερα, προκειμένου να περιορίσει χρονικά τον απαιτούμενο χρόνο απομόνωσης και να δώσει ώθηση στα ταξίδια σε ολόκληρο τον Ατλαντικό. Η πιο κερδοφόρα διαδρομή της IAG παραμένει κλειστή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, στερώντας από την εταιρεία ένα ταξίδι που της έφερε πέρυσι πωλήσεις περίπου 7 εκατομμυρίων θέσεων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ