• Business

    Εξελίξεις στην British Airways: Αποχωρεί ο CEO Alex Cruz

    • NewsRoom

    O διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Άλεξ Κρουζ


    Ο επικεφαλής του βρετανικού αερομεταφορέα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας

    Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ρόλο του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways ανακοίνωσε ο Alex Cruz.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο IAG, έχει πληγεί σημαντικά, όπως και ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών, από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

    Η παραίτηση έχει άμεση ισχύ και αφορά σε συνολική αναδιάρθρωση στο στελεχικό δυναμικό της IAG.

    Όπως έγινε γνωστό, το κενό που αφήνει πίσω του ο Cruz θα έρθει να καλύψει ο Sean Doyle, CEO της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του CEO της BA, ενώ θα αναλάβει και πρόεδρος στη θέση του κ. Cruz μετά το πέρας μιας μεταβατικής περιόδου.

    «Διαπλέουμε την χειρότερη κρίση της ιστορίας του κλάδου και είμαι πεπεισμένος ότι οι συγκεκριμένες εσωτερικές προαγωγές θα διασφαλίσουν ότι η IAG είναι καλά πλασαρισμένη, προκειμένου να αναδυθεί από ισχυρή θέση στη νέα εποχή», ανέφερε ο CEO της IAG, Luis Gallego, ανακοινώνοντας τις αλλαγές.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Cruz είχε αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της BA το 2016, με στόχο τη μείωση δαπανών και την απόκτηση ανταγωνιστικότητας έναντι των ανταγωνιστών χαμηλού κόστους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ