• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Brexit: Οι ελπίδες για συμφωνία δίνουν νέα φτερά στη στερλίνα


    Σε τροχιά ανόδου, προς το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, βρέθηκε σήμερα η στερλίνα, καθώς ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, αναζωπύρωσε την αισιοδοξία για την προοπτική να υπάρξει συμφωνία πριν βγει η εβδομάδα.

    Συγκεκριμένα, η στερλίνα σημειώνει σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 σημαντικότερων νομισμάτων στον κόσμο, αν και οι τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης έδειχναν ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται για συνέχιση της μεταβλητότητας και μάλιστα με μεγαλύτερες διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά το βρετανικό νόμισμα.

    Οι ομάδες διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών έχουν στην ουσία περιθώριο μέχρι την Πέμπτη για να έχουν έτοιμο και να παρουσιάσουν ένα επίσημο έγγραφο για το Brexit στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών που θα γίνει την Πέμπτη.

    Παρ’ όλα αυτά, φημολογείται ήδη ότι μπορεί να υπάρξει και έκτακτη σύνοδος κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ενός «άτακτου» Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

    Νωρίτερα, η στερλίνα είχε φτάσει να ενισχύεται έως και 0,7%, στα 1,2698 δολάρια, πλησιάζοντας το υψηλό της Παρασκευής των 1,2707 δολαρίων, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο για το βρετανικό νόμισμα από την 1η Ιουλίου.

    Έναντι του ευρώ, η στερλίνα κέρδιζε 0,4%, στις 87,14 πένες ανά ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ