• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Οι πλούσιοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα – Στο Αιγαίο 194 superyachts διασημοτήτων και δισεκατομμυριούχων

    • Bloomberg

    Οι μεγιστάνες David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli επισκέφτηκαν την Ελλάδα


    Η Ελλάδα, πατρίδα της Ακρόπολης, με τα λευκά σπίτια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και τις πανέμορφες ακρογιαλιές της Κέρκυρας, είναι και πάλι ανοικτή για τους ταξιδιώτες και οι πλούσιοι την επισκέπτονται φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αναφέρει άρθρο του bloomberg.

    Η χώρα του Αιγαίου βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή του πίνακα του Bloomberg με τις επισκέψεις των superyachts ανά κράτος, με τουλάχιστον 194 superyachts να βρίσκονται αραγμένα στις ακτές της, στις 25 Ιουνίου.

    Πρόκειται για ένα άλμα άνω των 80 superyachts σε σχέση με τον περασμένο μήνα, καθώς η τουριστική περίοδος στην Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Αδριατική έχει ξεκινήσει παρά την συνεχιζόμενη πανδημία.

    Διασημότητες και μεγιστάνες

    Τα μέλη της οικογένειας των reality Richie, ο θρύλος του μπάσκετ Magic Johnson και ο Αυστραλός διάσημος μεγιστάνας James Packer ήταν μεταξύ των διασημοτήτων που εντοπίστηκαν σε yachts στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα πλοία που ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli ήταν αγκυροβολημένα έξω από τις ακτές, σύμφωνα με τα δεδομένα πλοίων που αναλύθηκαν από το Bloomberg.

    Η Ελλάδα, η οποία έχει χορηγήσει αρκετά εμβόλια κατά του Covid για να καλύψει το 37% του πληθυσμού της, καταπολέμησε την αύξηση των κρουσμάτων του περασμένου Νοεμβρίου και στην συνέχεια τα περιστατικά που εμφανίστηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

    Άνοιξε ξανά την είσοδο σε ξένους τουρίστες στις 14 Μαΐου χωρίς να απαιτείται καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού τεστ κατά του Covid.

     Ωστόσο, δεν είναι όλοι χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη.

    Where the Yachts Are in June

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επέκριναν πρόσφατα την Ελλάδα και άλλα κράτη που η οικονομία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ότι δέχονται ελεύθερα επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια, όπως τα κινεζικά και τα ρωσικά.

    Η πληγείσα τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 25% των ελληνικών θέσεων εργασίας και περίπου το 1/5 της οικονομίας, αναφέρει το bloomberg. Η χώρα ήταν στην 18η θέση παγκοσμίως σε επισκέψεις διεθνών τουριστών με βάση τα στοιχεία της περιόδου 2015-2019, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, και δέχθηκε 30,3 εκατομμύρια επισκέπτες κατά μέσο όρο.

    Διαβάστε ακόμα:

    «Τα άκουσε» η Ελλάδα από Μέρκελ και Μακρόν για χαλάρωση μέτρων λόγω τουρισμού

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ