• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους – Άμεση ανάλυση

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το  Bitcoin σημείωσε νέο ρεκόρ και διαμορφώθηκε πάνω από τα 48.000 δολάρια την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση της Tesla του Elon Musk ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο διάσημο κρυπτονόμισμα.

    Η τιμή του αυξήθηκε έως και 7,9% και διαμορφώθηκε σχεδόν στα 48.216 δολάρια, πριν περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του. Νωρίτερα, στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύονταν στα 48.000 δολάρια.

    Η Tesla ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσει να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως μέθοδο πληρωμής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποδοχή του αμφιλεγόμενου κρυπτονομίσματος από μια ισχυρή εταιρεία. Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εδώ και εβδομάδες κάνει σχόλια για τα ψηφιακά νομίσματα στέλνοντας στα ύψη τις τιμές τους.

    «Η μία μετά την άλλη, οι εταιρείες θα αρχίσουν να περιλαμβάνουν το Bitcoin στους ισολογισμούς τους και δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη εταιρεία από την Tesla”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής κρυπτονομισμάτων για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού της Luno, στη Σιγκαπούρη. «Φανταστείτε εάν 100 εταιρείες αρχίσουν να τοποθετούν έστω και 1% στο Bitcoin, τι πρόκειται να συμβεί στη ζήτηση και την προσφορά”.

    Tesla news powered Bitcoin past $47,000 for the first time

    Το ράλι ήταν επίσης εμφανές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin, υποδηλώνοντας ότι οι short κινήσεις σταμάτησαν και ότι οι traders δεν σκοπεύουν να “πολεμήσουν” την άνοδο του νομίσματος.

    Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto σημείωσε ρεκόρ. Οι μετοχές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας που έχουν έκθεση σε κρυπτονομίσματα αυξήθηκαν, παρακολουθώντας τις αντίστοιχες μετοχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

    Μετά την προηγούμενη άνοδο του Bitcoin ακολούθησαν μεγάλες διακυμάνσεις που συνέχισαν να προκαλούν διαμάχη σχετικά με τις περαιτέρω προοπτικές του ψηφιακού νομίσματος. Οι προβλέψεις για την τιμή του μακροπρόθεσμα κυμαίνονται από τις 400.000 δολάρια μέχρι το μηδέν.

    Ωστόσο, οι οπαδοί του κρυπτονομίσματος επισημαίνουν ότι η στήριξη του Musk και τα σημάδια ενδιαφέροντος από μακροχρόνιους επενδυτές αποτελούν ένδειξη ενός ράλι με μεγάλη διάρκεια.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Με αφορμή την επένδυση της Tesla, ο Michael Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτογράφησης Galaxy Digital, δήλωσε ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια έως το τέλος του έτους Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, κήρυξε το Bitcoin ως «το πιο σπάνιο περιουσιακό στοιχείο» στον κόσμο.

    Από την άλλη πλευρά, ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγορών στην Oanda Asia Pacific, έγραψε: “Η τρέλα με τα κρυπτονομίσματα καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από μία βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπική ορμή/μανία”. “Παρά τον μεγάλο θόρυβο που ακούω σχετικά με το πόσο ψηλά μπορεί να σκαρφαλώσει το Bitcoin, αναφορικά με το πως θα χρησιμοποιηθεί το νόμισμα στην καθημερινή ζωή υπάρχει μία εκκωφαντική σιωπή”.

    Tesla: Το μεγάλο στοίχημα του Έλον Μασκ στο Bitcoin και οι πληρωμές με κρυπτονομίσματα

    H Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoins – Σε νέα ιστορικά υψηλά το διάσημο κρυπτονόμισμα

    Dogecoin: To hot κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ δια χειρός… Musk και Snoop Dogg

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ