• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το bitcoin και στις μεταφορές εμπορευμάτων!

    • Bloomberg
    bitcoin


    Τα κρυπτονομίσματα εξαπλώνονται και στις μεταφορές εμπορευμάτων. Η πρώτη συναλλαγή έγινε με bitcoin και αφορούσε τη μεταφορά σιταριού από τη Ρωσία στην Τουρκία, σύμφωνα με το Prime Shipping Foundation, το venture που πραγματοποίησε τη συναλλαγή.

    Η συγκεκριμένη αποστολή αποτελούσε μέρος της πιλοτικής δοκιμής του συστήματος πληρωμών τύπου blockchain του Prime Shipping Foundation, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιvan Vikulov.

    Η ψηφιακή τεχνολογία θα επιτρέψει την άμεση επεξεργασία των πληρωμών και τη μετατροπή σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την εταιρία, η οποία αποτελεί ένα εταιρικό σχήμα της Quorum Capital Ltd. με έδρα το Γιβραλτάρ και της ναυλομεσιτικής Interchart LLC. Η ομάδα, μάλιστα, σχεδιάζει να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

    “Προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα διασυνοριακό σύστημα πληρωμών που  να είναι ευκολότερο και ταχύτερο από αυτό που υπάρχει τώρα», δήλωσε ο Vikulov τηλεφωνικά. “Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη συμφωνία μεταφοράς εμπορευμάτων που πραγματοποιείται σε κρυπτονόμισμα.”

    Φορτίο Σόγιας

    Η ανακοίνωση έρχεται σύντομα μετά την γνωστοποίηση ότι ο Louis Dreyfus Co., ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους τροφίμων στον κόσμο, δήλωσε ότι πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική συναλλαγή αγροτικού προϊόντος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain. Ο 166χρονος εμπορικός οίκος με τον τρόπο αυτό πούλησε ένα φορτίο  σόγιας από τις ΗΠΑ προς την Shandong Bohi Industry Co. της Κίνας.

    Το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε στη συναλλαγή της Prime Shipping μετέφερε 3.000 μετρικούς τόνους σιταριού από το Rostov-on-Don στο Samsun. Ενώ το φορτίο είναι μικρό, υπογραμμίζει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα κρυπτονομίσματα στις αγορές γεωργικών βασικών προϊόντων. Οι διεθνείς κυρώσεις κατά χωρών όπως η Συρία έχουν επηρεάσει την πρόσβασή τους σε δολάρια ΗΠΑ, περιορίζοντας τη δυνατότητα τους να εισάγουν τρόφιμα.

    Το Prime Shipping Foundation επιδιώκει να αποκτήσει τραπεζική άδεια στο Γιβραλτάρ, μία από τις “φιλικές” περιοχές για κρυπτονομίσματα, δήλωσε η εταιρία σε ένα email της. Αυτό θα έκανε τις μετατροπές μεταξύ των κρατικών νομισμάτων και των κρυπτονομισμάτων πιο γρήγορα και ευκολότερα, σύμφωνα με τον Vikulov.

    Η επιχείρηση αναπτύσσει το δικό της κρυπτονόμισμα και σχεδιάζει να συγκεντρώσει χρήματα στα μέσα του 2018, είπε.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ