• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Authentic Brands: Deal 269 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία του David Beckham

    • Bloomberg

    David Becham


    Η Authentic Brands Group προχωρά στην εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρείας διαχείρισης επωνυμίας του πρώην ποδοσφαιριστή David Beckham, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα πληρώσει περίπου 200 εκατομμύρια στερλίνες (269 εκατομμύρια δολάρια) για την απόκτηση του 55% της DB Ventures LLC του δημοφιλούς αστέρα.

    Η συμφωνία θα αποφέρει στην Authentic Brands έσοδα από έναν από τους πιο υψηλού προφίλ αθλητές στον κόσμο, ο οποίος αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2013 και σήμερα “σκοράρει” κλείνοντας συνεργασίες με ισχυρά brands, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών Tudor και του ουίσκι Haig.

    Η Authentic Brands με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέχει τα δικαιώματα θρυλικών διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Elvis Presley και Shaquille O’Neal, ο οποίος είναι επίσης σημαντικός επενδυτής της εταιρείας.

    Εκπρόσωποι των δύο πλευρών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Λεπτομέρειες για τη συμφωνία δημοσίευσε πρώτη η Daily Mail.

    Η Authentic Brands έχει επεκταθεί σημαντικά από το 2010 που την ίδρυσε ο Jamie Salter, κλείνοντας συνεργασίες με ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων για να αγοράσουν εταιρείες λιανικής όπως η Aeropostale και η Brooks Brothers που απειλούνταν με πτώχευση. Διαχειρίζεται περισσότερα από 30 εμπορικά σήματα σε διάφορους τομείς, όπως η μόδα, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία κ.α.

    Τον Αύγουστο, προχώρησε στην εξαγοράς της μάρκας αθλητικών παπουτσιών Reebok από την Adidas έναντι περίπου 2,5 δισ. δολαρίων.

    Πέρυσι η εταιρεία έκανε αίτημα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο αλλά τελικά άλλαξε πλάνο αφού τον Νοέμβριο συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο 25% του μετοχικού της κεφαλαίου στην CVC Capital Partners και την HPS Investment Partners. Με βάση τη συμφωνία η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 12,7 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

    Διαβάστε ακόμη:

    CVC Capital Partners: Αποκτά ποσοστό στην Authentic Brands Group, με αποτίμηση 12,7 δισ. δολάρια

    Adidas: Πωλεί την Reebok στην Authentic Brands Group – Στα 2,1 δισ. ευρώ το deal



    ΣΧΟΛΙΑ