• Business

    Deal 254 εκατ. δολαρίων: Η ιδιοκτήτρια της Juicy Couture εξαγοράζει την Ted Baker

    • Bloomberg

    Jamie Salter, CEO Authentic Brands


    Η Authentic Brands Group, ιδιοκτήτρια της Juicy Couture, προχώρησε στη συμφωνία εξαγοράς της Ted Baker έναντι περίπου 211 εκατ. στερλίνων (254 εκατομμύρια δολάρια), εξέλιξη που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον της πολύπαθης αλυσίδας ένδυσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Ο αμερικανικός όμιλος προσέφερε 110 πένες ανά μετοχή για την εταιρεία. Η συμφωνία αντιπροσωπεύει premium περίπου 18% με βάση την τιμή κλεισίματος της Ted Baker τη Δευτέρα.

    Ο τίτλος εκτινάχθηκε πάνω από 16% στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Λονδίνο.

    Η Authentic Brands με έδρα τη Νέα Υόρκη είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν συζητήσεις με την Ted Baker και δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να πληρώσει υψηλότερο τίμημα, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε. Επίσης και το private equity Sycamore Partners Management LP είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον προσφέροντας έως και 137,5 πένες ανά μετοχή αλλά δεν ολοκλήρωσε την εξαγορά.

    Εξυγίανση εταιρειών

    Σημειώνεται ότι η Authentic Brands, που ιδρύθηκε από τον Jamie Salter, έχει εξελιχθεί σε βασικό παράγοντα εξυγίανσης εταιρειών. Μεταξύ άλλων προχώρησε στην εξαγορά της Reebok από την Adidas AG τον Αύγουστο του περασμένου έτους έναντι 2,5 δισ. δολαρίων.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι η Ted Baker αποτελεί «μια ξεχωριστή βρετανική μάρκα lifestyle» και εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων της βρετανικής αλυσίδας λιανικής στη Βόρεια Αμερική με την SPARC Group LLC, την κοινοπραξία της με την Simon Property Group που λειτουργεί περίπου 1.660 καταστήματα.

    Η χαμηλότερη τιμή συμφωνήθηκε εν μέσω των δύσκολων συνθηκών αγοράς για τις βρετανικές εταιρείες λιανικής και ενώ η Ted Baker αγωνίζεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Η αλυσίδα βυθίστηκε το 2019 στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε όταν ο ιδρυτής της Ray Kelvin αποχώρησε από το τιμόνι της καθώς κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Ο Kelvin αρνήθηκε τις κατηγορίες.

    Έχασε το 90% της αξίας της

    Με επικεφαλής τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Rachel Osborne, οι μετοχές του Ted Baker έχουν χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Ο Kelvin εξακολουθεί να κατέχει περισσότερο από το 10% της εταιρείας. Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι η Toscafund Asset Management, που ιδρύθηκε από τον βετεράνο επενδυτή της πόλης Martin Hughes, και η Schroders Plc. Η Toscafund επένδυσε για πρώτη φορά στην Ted Baker πριν από περίπου τρία χρόνια.

    Η εταιρεία αύξησε σε 377 τα καταστήματα της σε όλο τον κόσμο από το 1988 που ο Kelvin προχώρησε στην ίδρυση της στη Γλασκώβη, αρχικά ως κατάστημα ανδρικών πουκάμισων. Η εταιρεία σχεδιάζει ανδρικά και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ και είναι επίσης γνωστή για τα ανδρικά κουρεία της με το όνομα Ted’s Grooming Room.

    Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Authentic Brands: Deal 269 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία του David Beckham



    ΣΧΟΛΙΑ