• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    CVC Capital Partners: Αποκτά ποσοστό στην Authentic Brands Group, με αποτίμηση 12,7 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    CVC Capital Partners: Αποκτά ποσοστό στην Authentic Brands Group, με αποτίμηση 12,7 δισ. δολάρια

    Jamie Salter, CEO Authentic Brands


    Η CVC Capital Partners και η HPS Investment Partners συμφώνησαν να αγοράσουν σημαντικά ποσοστά στην Authentic Brands Group (ABG), αποτιμώντας τον όμιλο που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ισχυρά brands, όπως η Forever 21 και η Brooks Brothers, στα 12,7 δισ. δολάρια.

    Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, προβλέπει ότι εκπρόσωποι των δύο private equity θα αποκτήσουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Authentic Brands, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    H ABG ιδρύθηκε το 2010 από τον Jamie Salter και διαχειρίζεται περισσότερα από 30 εμπορικά σήματα σε διάφορους τομείς, όπως η μόδα, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία κ.ά..

    Μια συμφωνία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκλεισε τον Αύγουστο για την εξαγορά της Reebok από την Adidas θα αποφέρει στο χαρτοφυλάκιό της ABG περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιες λιανικές πωλήσεις σε 150 χώρες, δήλωσε η εταιρεία. Η εξαγορά της Reebok αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

    Η δέσμευση της CVC Capital Partners και της HPS «είναι απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που έχει επιτελέσει η ομάδα μας» και δείχνει «την εμπιστοσύνη τους στη μελλοντική μας ανάπτυξή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Jamie Salter. Η εταιρεία θα ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της μέσω εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης, δήλωσε ο πρόεδρος της, Nick Woodhouse.

    Η αρχική δημόσια προσφορά

    Η ABG κατέθεσε τον Ιούλιο αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με στόχο να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η δημόσια εγγραφή έχει πλέον αναβληθεί για το 2023 ή το 2024, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Bloomberg News ανέφερε τον Μάιο ότι η αποτίμηση της θα μπορούσε να ανέλθει περίπου στα 10 δισ. δολάρια.

    Στα brands που ανήκουν στην ABG περιλαμβάνονται τα Nine West, Spyder, Nautica, Barneys New York, Eddie Bauer και Prince. Αυτόν τον μήνα, η ABG συνεργάστηκε με την Universal Music Group για την απόκτηση και τη διαχείριση καλλιτεχνών.

    Η BlackRock Long-Term Private Capital θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της AGB, θέση που κατέχει από το 2019. Επενδυτές όπως οι Shaquille O’Neal, Simon, General Atlantic, GIC, Brookfield, Lion Capital, Leonard Green & Partners και Jasper Ridge Partners θα συνεχίσουν να κατέχουν «σημαντικές μετοχικές θέσεις», σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας.

     Διαβάστε ακόμη:

    CVC Capital: Κοντά σε συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων με τη Unilever



    ΣΧΟΛΙΑ