• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Aston Martin: Έτοιμη να μπει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Andy Palmer, CEO Aston Martin


    Το αγαπημένο αυτοκίνητο του James Bond αναζητά ένα σημείο για να «σταθμεύσει» στην περιοχή του Λονδίνου με τη μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα. Η Aston Martin Holdings (UK) Ltd, η βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα σε ταινίες από το “Goldfinger” έως το “Skyfall”, εξετάζει μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η κίνηση, η οποία λέγεται ότι στοχεύει σε αποτίμηση ύψους έως 5 δισεκατομμυρίων λιρών (6.4 δισεκατομμύρια δολάρια), θα επιφέρει ενίσχυση της αξίας της “μπράντας”, παρόμοια με αυτή που απολάμβανε η Ferrari NV μετά την δική της εισαγωγή. Η προσφορά θα επιτρέψει στους υφιστάμενους μετόχους της αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών οχημάτων να εισπράξουν μετρητά, αν και δεν θα προσφέρει στην εταιρεία πρόσθετα κεφάλαια – ακόμη και όταν η Aston Martin επιδιώκει να διπλασιάσει την παραγωγή της και να τη φτάσει σε περίπου 14.000 αυτοκίνητα ετησίως, καθώς και να επενδύει σε ηλεκτρικά οχήματα. Η διαδικασία για το IPO, η οποία κατέστη δυνατή από προσπάθεια του Chief Executive Officer Andy Palmer, θα δοκιμάσει επίσης την αισιοδοξία των επενδυτών στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας μετά τη Brexit.

    “Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας μεγάλος παράγων σύγκρισης εκεί έξω και αυτός είναι η Ferrari”, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής (CFO) Mark Wilson σε τηλεφωνική συνέντευξη.

    Aston Martin Valkyrie Aston Martin Valkyrie Aston Martin Valkyrie Aston Martin Aston Martin 2017-aston-martin-v12-vantage-s



    ΣΧΟΛΙΑ